Efter brand og forlis: Sådan er status med skibet

Der er ikke nogen umiddelbar fare for hverken miljøet eller andre sejlende, efter en motorsejler med to personer ombord lørdag brød i brand og sank nær Præstø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ingen umiddelbar redningsaktion på vej for det skib, der lørdag brød i brand og efterfølgende sank i Bøgestrømmen i Østersøen i nærheden af Præstø.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter efter lørdagens forlis.

- Vi har vurderet, at der ikke er nogen umiddelbar fare for miljø eller søfarten. Og dermed slutter sagen for os, og Søfartsstyrelsen skal nu afgøre, hvad der videre skal ske i sagen, siger Ole Theill Sørensen, der er vagtholdsleder for Forsvarets Operationscenter.

Sejlerne Hans-Christian Hørmann Hansen og Lene Aalborg blev fanget inde i skibets kabine, da motoren blev ramt af en eksplosionsagtig brand, og måtte under stor dramatik flygte ud af en lue i forskibet. Derfra blev de reddet over på et forbisejlende skib.

Skib i brand
Læs også
Skib udbrændte og sank: Sejler måtte springe i havet for at undslippe flammerne
Skib i brand
Læs også
Skib udbrændte og sank: Sejler måtte springe i havet for at undslippe flammerne

Sank på få minutter

Indsatte både fra Klintholm redningsstation og Midt- og Sydsjællands Brand og Redning forsøgte at bringe skibet ind til Sandvig havn på Sydsjælland for at slukke branden – men undervejs sprang det udbrændte skib læk og sank på få minutter.

- Skibet ligger nær den lille ø Degneholm, og er ikke umiddelbart synligt fra overfladen. Selvom skibet ikke ligger i sejlrenden, så er det blevet markeret med en bøje for at advare andre skibe, fortæller Ole Theill Sørensen.

Han oplyser, at ingen militære fartøjer var indsat i redningsindsatsen.

De to sejlere Hans-Christian Hørmann Hansen og Lene Aalborg slap med livet fra hændelsen, men skulle efterfølgende kontrolleres for tegn på røgforgiftning. Ud over skibet mistede de eksempelvis deres punge og mobiltelefoner under branden og det efterfølgende forlis.

Skib i brand ægtepar
Læs også
Par var fanget i brændende skib: - Det gik simpelthen så hurtigt
Skib i brand ægtepar
Læs også
Par var fanget i brændende skib: - Det gik simpelthen så hurtigt

Nyhedsoverblik