Borgermøde i Odsherred: Det her gavner ikke kommunekassen

Torsdag aften var der borgermøde i Odsherred om Lundbecks mulige udvidelse i Lumsås. Men til trods for en god stemning, var det ikke tilfredse borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det var meget engagerede, men også civiliserede borger, der var mødt op. 

Sådan lyder det fra Morten Egeskov, formanden for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune, efter borgermødet omkring Lundbeck torsdag aften. 

For en ny lokalplan giver nemlig medicinalvirksomheden Lundbeck lov til at udvide deres fabrik i den Vestsjællandske by, Lumsås. Ifølge planen kan Lundbeck udvide et stykke frem over en mark og op til 17 meter i højden. Derfor frygter virksomhedens naboer, at den vil være umulig at abstrahere fra, når de er i sommerhus.

- De stillede en masse spørgsmål, hvor der selvfølgelig var nogle meget tydelige holdninger. Spørgsmålene gik meget på, hvorfor Lundbeck skal ligge der, hvad er sikkerhedsrisikoen - sådan meget overordnede og grundlæggende spørgsmål, siger Morten Egeskov.

- Der kom ikke noget, hvor vi tænkte: "Hov, det kunne vi få rettet til, så ville alle blive gladere". Men jeg er meget tilfreds med mødet. Der var en god stemning og tonen var god.

Det gavner ikke kommunekassen

quote Det her er ikke noget, der gavner kommunekassen

Michael Thorsen, sommerhusejer

Men trods en god stemning, så var det ikke alle, der var lige tilfredse. Blandt andre Michael Thorsen, som er sommerhusejer i Lumsås og som deltog i borgermødet torsdag aften. 

- Vi vil rigtig gerne værne om naturen og det, som sommerhusejerne og turisterne bidrager med til kommunen. Det her er ikke noget, der gavner kommunekassen, siger Michael Thorsen til TV ØST.

For ifølge Michael Thorsen blev de fremmødte ikke klogere på, om udvidelsen af Lundbeck overhovedet vil bidrage med flere arbejdspladser, og om de ekisterende arbejdspladser overhovedet kan bevares. 

LumsaasogLundbeck
Læs også
Ny lokalplan deler vandene: Vi vil gerne imødekomme vores naboer
LumsaasogLundbeck
Læs også
Ny lokalplan deler vandene: Vi vil gerne imødekomme vores naboer

Samtidig kunne de ikke få svar på, hvor meget Lundbeck betaler i ejendomsskat - altså, hvad kommunen tjener på, at fabrikken ligger i sommerhusejernes baghaver. 

- Vi er enige om, at Lundbeck skal være her. Men ikke, at de skal eksplodere udover geoparken, lyder det fra Michael Thorsen. 

- Vi skal adskille natur og kemisk fabrik. Men det kan politikerne åbenbart ikke finde ud af. 


Nyhedsoverblik