Efter 15-årigs død: Nu arbejder kemikere på at spore dødsstof fra Haslev

Den 15-årige dreng fra Haslev tog stoffet MDMA fredag den 2. februar og blev erklæret død den 15. februar.

Kemikere på Retsmedicinsk Institut arbejder på at kortlægge, om en særlig farlig ladning MDMA står bag flere forgiftningssager den seneste tid.

Er der en særlig farlig ladning MDMA-narkotika i omløb i Danmark?

Det spørgsmål forsøger kemikere på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet at afdække, efter en 15-årig dreng fra Haslev og en 32-årig mand fra Vanløse indenfor kort tid er døde efter indtagelse af MDMA. Samtidig har stoffet gjort en lang række unge eller yngre mennesker syge.

Vi forsøger at finde dem, som har spredt det farlige stof i Danmark

Kim Kliver, linjechef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Alt det MDMA, vi beslaglægger, sendes til analyse på instituttet. Det er dog endnu for tidligt både af be- eller afkræfte, om de farlige stoffer kommer fra den samme produktion. Men vi er meget opmærksomme på, at det kan være en mulighed, siger Kim Kliver, linjechef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST. 

Forsøger at finde bagmændene

Han oplyser, at politiet i øjeblikket prøver at spore stoffet tilbage til bagmændene.

- Vi forsøger at finde dem, som har spredt det farlige stof i Danmark, og i den forbindelse kigger vi især på personer i rockermiljøet, siger Kim Kliver.

Læs også Mor til afdøde 15-årige Adam skriver rørende besked til sin søn

Sagen om det farlige MDMA kom frem, efter to drenge på 15 år fra Haslev blev syge af at indtage stoffet den 2. februar. De havde fået tilbudt stofferne på vej fra skole på åben gade i Haslev ikke langt fra byens kirke.

Begge drenge blev meget dårlige af at indtage stoffet. Mens den ene dreng siden er kommet sig, døde den anden af følgevirkningerne ved stoffet den 15. februar. 

Pusher fire uger ekstra i fængsel

Det var en 17-årig dreng fra Næstved, der solgte stofferne til de to 15-årige drenge i Haslev. Han er i dag blevet varetægtsfængslet i yderligere fire uger i sagen.

Læs også Politiets frygt bekræftet: Farligt stof også solgt i Næstved

Han sidder varetægtsfængslet i surrogat og er gået med til en frivillig forlængelse af fristen uden et retsmøde.

Den 17-årige har siden den 15-åriges død fået justeret sin sigtelse, så den afspejler, at han har forvoldt en anden persons død. 

07:31

Gense indslaget om den 15-årige Adam Buk fra Haslev, der døde efter han indtog ecstasy-stoffet MDMA sammen med en kammerat.

Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App