Efter 10 års stridigheder får Holbæk Havn nu sit højhus

Første spadestik blev i dag taget til et nyt højhus på 57 meter med 17 etager. Højhuset skal bygges på havnens første parket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været en lang kamp om, hvad der skulle bygges, hvor meget der skulle bygges, og hvor højt der skulle bygges på den grund, hvor der tidligere har stået en silo.

Men efter årelange forhandlinger blev første spadestik i dag taget til Holbæk Havns nye vartegn

- Det hedder jo højhusgrunden af en eller anden grund. Vi vidste jo, da vi købte lejligheden her ved siden af grunden, at der ville blive bygget. Vi er bare glade for, at det ikke er en lang rækker af boliger eller en kedelig parkeringsplads, der kommer her, siger Kurt Schou, som bor i naboejendommen på venstre side af byggegrunden.

quote Vi glæder os til, at det står færdigt

Kirsten og Sven Bille Sørensen, naboer

Begejstringen er knap så stor for dem, som bor bagved den 57 meter høje bygning

- Jeg er ked af det, fordi højhuset kommer til at tage min udsigt. Lige nu kan jeg sidde og nyde vandet fra mit vindue. Det er slut, når højhuset kommer, siger Lisbeth Nielsen

Stort fremmøde til indvielsen

Over 100 interesserede Holbækkere var dog alligevel mødt op for at byde deres kommende nabo velkommen

- Det er dejligt at vi endelig ved, hvad der skal ligge her. Og vi glæder os til, at det står færdigt, siger naboerne Kirsten og Sven Bille Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det første spadestik.
Det første spadestik. Foto: Line Strand - TV ØST

- Hele havneområdet bliver jo flot, så man må bare acceptere det. Selvom man er ærgerlig over, at det tager ens udsigt, siger Lisbeth Nielsen.

Holbæk Havn har vokseværk

Kommunalbestyrelsen i Holbæk drømmer da også stort, når det kommer til udvidelse og projekter på havnen. Så stort, at de for nylig har nedsat et havneudvalg, der skal arbejde med alle ideerne. 

- Havnegruppens arbejde skal koncentrere sig om området fra Søbadet og ud til Marinaen, siger Michael Suhr, som er udvalgsformand både i havneudvalget og for Det Konservative Folkeparti i Holbæk.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Arkitekt MAA

Han forklarer, at udvalget udelukkende består af partilederne. Der drømmes om alt fra gangbro til store byggerier på de tomme områder. Lige nu er der syv afsluttede eller igangværende projekter igang på havnen.

Men ovenpå Holbæks seneste trecifrede millioninvestering, Sportsbyen, er der et spørgsmål, der trænger sig på

Har Holbæk råd til så ambitiøst et havneprojekt?

- Nej, vi har ikke råd til at betale det lige nu, men vi har råd til at tænke på fremtiden. For jeg tror ikke det bliver lige så dyrt, som det andet, og det må ikke lave den samme splittelse. Og så får vi jo forhåbentlig også nogle investorer med om bord, siger Michael Suhr, formand for Havneudvalget. 

Rampen i Næstved
Læs også
Byggeboom i Næstved: - Det betyder mange gode ting for byen
Rampen i Næstved
Læs også
Byggeboom i Næstved: - Det betyder mange gode ting for byen

Om det ender anderledes vil tiden vise. Men bygherre AP Pension, byggefirmaet 5e og politikerne kom i hvert fald et spadestik dybere med planerne i dag. 


Nyhedsoverblik