Det vi har sammen

E-sport til unge med autisme hitter

02:32

I vores tema om unge selvstændige skal vi møde 20-årige Frederik Pedersen. Han driver sin egen maskinstation i Boestofte på Stevns.

Jesper Andersen har autisme og er glad for det nye linjefag, e-sport, på Autisme Center Vestsjælland. Foto: Bue Bukh - TV ØST

1 af 2

I Slagelse kan elever på Autisme Center Vestsjælland dyrke e-sport i skoletiden. Det styrker blandt andet koncentrationsevnen.

Efterskoleelever på Autisme Center Vestsjælland har fået et nyt linjefag, og det gør en kæmpeforskel for de unge. Nu kan de nemlig som en del af undervisningen dyrke e-sport og bruge deres computerkompetencer. 

Tiltaget er godt en måned gammelt, og centeret har investeret i særlige spil-computere og gode stole til formålet. 

Marc Levino står for undervisningen i e-sport og er selv glad for at spille computer. 

Jeg kan bedre koncentrere mig, når jeg spiser sundere. Jeg drikker også mere vand og mindre sodavand nu.

Jesper Andersen, 10. klasse, Autisme Center Vestsjælland

- Det her handler meget om det sociale, og eleverne får løbende små successer. Samtidig giver det mig en anledning til at tale med dem om kost, og vi bruger spillet til at tale om, hvordan man kommunikerer med hinanden, fortæller Marc Levino.

E-sportslæreren kan se, at eleverne brænder for det, og dét er godt at bruge som indgangsvinkel. 

Mere vand mindre sodavand

Jesper Andersen går i 10. klasse og er glad for det nye linjefag, som han har tre timer om ugen. Det har givet ham et andet forhold til blandt andet det at spise sundt.

- Det er vigtigt, at man spiser ordentligt. Jeg kan bedre koncentrere mig, når jeg spiser sundere. Jeg drikker også mere vand og mindre sodavand nu, siger eleven.  

Læs også E-sport boomer i regionen: - Det er en rullende bold, der bliver større og større

Eleverne spiller det meget populære spil, Fortnite, hvor jorden er blevet ramt af en naturkatastrofe og de overlevende skal bekæmpe zombie-lignende væsener. I spillet er man op til fire, der hjælpes ad om samme mission, så eleverne bliver udfordret på deres evne og lyst til at tale med hinanden og samarbejde om et fælles mål.

- Jeg synes ellers, det er svært at kommunikere, siger Jesper Andersen, som håber at blive god nok til at spille til konkurrencer.

- Men det er vi ikke helt klar til endnu, siger den unge gamer. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App