E-sport boomer i regionen: - Det er en rullende bold, der bliver større og større

E-sport er computerspil på konkurrenceplan, og dem bliver der flere og flere af her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver større og større - e-sport, e-gaming, gaming.

Kært barn har mange navne, men er alle ord for det samme: Elektronisk sport.

Ifølge DGI er der 14 e-sportsklubber i vores område og 15 nye klubber på vej.

- Det er en rullende bold, der bliver større og større hele tiden, lyder det fra Hugo Nader, der er formand i TGU Esport i Tømmerup, som ligger i Kalundborg.

Kommuner sætter penge i e-sportsklubber

Både Slagelse Kommune og Kalundborg Kommune har sprøjtet store summer penge i projekter om e-sport.

I Slagelse valgte Kultur- og Fritidsudvalget i januar måned at give Sørby Esport 150.000 kroner i en markedsføringsaftale. Formålet er, at foreningen skal markedsføre kommunen som en attraktiv kommune og også en attraktiv eliteidrætskommune.

quote Vi ser turneringer, der er større end en fodboldkamp

Hugo Nader, formand i TGU e-sport, Kalundborg

Også i Kalundborg har kommunen støttet den lokale forening Tømmerup Gymnastik og Ungdom, hvor man kan dyrke e-sport. De har skænket hele 125.000 kroner til nye lokaler og nye computere.

- Der kommer jo nye ting hele tiden, og vi skal jo være med på beatet, som det hedder nu om dage. Vi skal være med der, hvor de unge er, siger Ole Glahn, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune.

Computerspillere flokkes til Sørby Esport
Læs også
Sørby Esport tiltrækker en masse computerspillere
Computerspillere flokkes til Sørby Esport
Læs også
Sørby Esport tiltrækker en masse computerspillere

Turneringer der er større end fodboldkampe

I den lokale sportsklub i Tømmerup i Kalundborg er det nu blevet en mulighed at spille e-sport – og med kommunens penge er det blevet muligt at spille i nye lokale. I dag er der flere end 70 medlemmer, og klubben får et nyt medlem hver uge.

- Vi er meget overraskede over, at der er kommet så stor interesse for det til at starte med. Det var slet ikke forventningen, at det ville være så stort på så kort tid, siger Hugo Nader og fortsætter:

- De unge spillere tjener rigtig gode penge på det, når de begynder at blive professionelle. Det er blevet verdensomfattende, og vi ser turneringer, der er større end en fodboldkamp.

Sportsforeningen i Tømmerup startede op med e-sport i oktober 2017.

- Det bliver kæmpestort, og det bliver kun større. Både for os og generelt for e-sport Danmark og e-sport ligaen. Vi kan kun se, der er fremgang i det, siger Hugo Nader.

Formålet med klubben er, at unge kan komme og ud og være sammen frem for at sidde alene derhjemme og spille.

Idrætsmedlem som enhver anden sportsmand

I Slagelse behøver de unge heller ikke at sidde mutters alene derhjemme bag computerskærmen. Har kan de tage til Sørby Esport, som er Danmarks største e-sportsforening og en afdeling af Sørbymagle Idrætsforening.

- Det her er mange unge, der normalt ikke er i en idrætsforening, så det er det, vi prøver at gøre, siger Mark Kristensen, der formand i Sørby Esport.

quote Jeg drømmer om, at jeg bliver en af de gode spillere, der optræder og kommer ind og spille foran 1.000 mennesker

Lasse Christensen, 13 år, e-sportsspiller

Han oplever, at især de ældre kan have problemer med at forstå den hype omkring e-sport. Men ligeså snart, man drager paralleller til en idrætsforening, så forstår de bedre.

- E-sport er jo et nyt marked for især den ældre generation. Vi prøver hele tiden at inkludere forældrene noget mere i, at det her er okay og fortælle dem, at vi gør det på præcis samme måde, som da de spillede fodbold eller håndbold i deres idrætsforening, siger formanden fra Sørby Esport.

E-sport behøver ikke være en asocial sport

Spørger man dem, det hele handler om – spillerne – så fremhæver de også det sociale aspekt som en god ting ved klubberne.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, for jeg har altid godt kunne tænke mig at blive bedre til ting i stedet for bare at sidde derhjemme og øve mig. Så vil jeg hellere sidde hernede med et fuldt hold og sidde sammen med dem, siger Mikkel Simonsen på 14 år fra Kalundborg, der spiller i TGU Esport.

E-sport hitter
Læs også
E-sport hitter på Hårslev Efterskole
E-sport hitter
Læs også
E-sport hitter på Hårslev Efterskole

Og selvom e-sport, hvor man sidder bag en computerskærm, måske ikke lyder så fysisk udmattende som andre former for sport, så behøver det ikke være så asocialt, som man måske kunne tro.

- Man skal være god til at kommunikere med sit hold. Man kan være god til at vide, hvor modstanderen er og lytte til, hvor modstanderen er, siger Mikkel Simonsen.

At være genert og putte sig derhjemme, dur heller ikke, hvis man vil blive til noget stort inden for e-sport. Det ved Lasse Christensen på 13 år, som er en af de andre spillere, der kommer i klubben.

- Jeg drømmer om, at jeg bliver en af de gode spillere, der optræder og kommer ind og spille foran 1.000 mennesker.


Nyhedsoverblik