Dyreværnssag: Kvinde sigtet for at misrøgte 17 hunde

En kvinde er blevet sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, efter politiet fandt 17 misrøgtende hunde på en adresse i Eskebjerg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 55-årig kvinde fra København er blevet sigtet i en sag om misrøgt af 17 hunde på en adresse i Eskebjerg ved Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Det var politiets særlige dyreværnsenhed, der stod for indsatsen på adressen.

Hundene var i dårlig helbredstilstand, og var blandt andet angrebet af skab. Her var hundene blevet forsøgt behandlet med terpentin.

Hunde fjernet øjeblikkeligt

Især fem hunde – en tæve og fire hvalpe – var i meget dårlig stand.

- Vi valgte at fjerne de fem hunde fra stedet med det samme. De blev bragt til en dyrlæge i Kalundborg, men jeg kan desværre ikke sige, hvordan de har det nu. Samtidig gav vi kvinden et påbud om at få de øvrige 12 hunde i behandling. Det er noget vi følger op på for at sikre, at det sker, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi TV ØST.

Sagen var dog ikke slut med påbuddet og indgrebet for at sikre behandling til de meget syge hunde. Kvinden mødte nemlig op hos dyrlægen, hvor hun lavede så meget ravage, at politiet blev kaldt til stedet. Kvinden var dog væk, da de nåede frem.

Indsats kritiseres

Hundene er nu bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Her er man chokeret over forsøget på at behandle dyrene med terpentin.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at hundene er blevet vasket i terpentin og har gået under disse forhold. Selvbehandling er aldrig en god ide, og jeg har aldrig hørt noget lignende. Det må have udviklet nogle voldsomme dampe, og med hundes gode lugtesans, må det have været ulideligt. Deres hud er blevet helt indtørret, og de er alle meget medtaget af forholdene og behandlingen. Det vil tage lang tid at få dem på fode igen, siger chefkonsulent for familiedyr, Jens Jokumsen.


Nyhedsoverblik