Dyrere vandregning når Banedanmark graver

Du risikerer at hænge på regningen, for det er vandværkerne, der betaler for at få vandledningerne gravet dybere ned i jorden i forbindelse med gravearbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdet med jernbaner, letbaner og opgraderinger af eksisterende togstrækninger er i gang mange steder.

Bor du tæt på gravkøerne og skinnemaskinerne, er det ikke kun larmen, du skal leve med, men flere steder skal du også leve med en dyrere vandregning.

For det er vandværkerne, der betaler for at få vandledningerne ført igennem de nye banetraceér og gravet langt dybere ned i jorden, så de ikke bliver ødelagt i forbindelse med gravearbejdet. Det skriver DR Sjælland.

quote Det burde være sådan, at når Banedanmark kommer og vil have flyttet ledningerne, også selv betaler for at få det gjort

Allan Weirup, direktør i Danske Vandværker

I det lille Åsø Vandværk ved Glumsø på Sydsjælland venter der 25 vandforbrugere en regning på 160.000 kroner alene for selve arbejdet med at omlægge ledningerne.

Det skyldes at Banedanmark er ved at rette en kurve ud så togene fremover kan køre hurtigere.

Formand: Helt urimeligt

Formand Torben Bo Hansen siger til DR Sjælland, at det er helt urimeligt at borgerne skal lægge mellem fem og 10.000 kroner, fordi man i stedet for 160 vil kunne køre 200 kilometer i timen på strækningen.

I Danske Vandværker siger direktør Allan Weirup, at der er mange vandværker, der står tilbage med gigantiske regninger i forbindelse med de igangværende jernbanearbejder.

- Jeg synes, det burde være sådan, at når Banedanmark kommer og vil have flyttet ledningerne, også selv betaler for at få det gjort, siger Alland Weirup til DR Sjælland.

På Christiansborg er Liberal Alliance meget lydhør overfor problemet.

- Det er ikke rimeligt, og jeg vil tage det op med ministeren på onsdag, når vi har et møde med, siger Willum Christensen, der er opstillet i Sjællands Storkreds.


Nyhedsoverblik