Dyrehelt: Molly hjælper 11-årige Marcus med sin ADHD

Hunden Molly hjælper hver dag 11-årige Marcus med at sikre, at hans verden ikke ramler. Hun har netop vundet en sjællandsk pris som dyrehelt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alle hundeelskere kender følelsen af, at hunden kan mærke, hvis du er ked af det og har brug for opmuntring.

Det gør 11-årige Marcus Holland Jensen fra Kalundborg i hvert fald. Han har nemlig ADHD, og hans hund Molly er helt uundværlig i hans hverdag.

- Verden kan lynhurtigt ramle sammen, når man har ADHD. Marcus kan blive ekstremt vred eller meget ked af det på et splitsekund, og i de situationer er Molly der med det samme, fortæller Marcus Holland Jensens mor, Sussi Holland.

- Hun fornemmer, hvordan hans humør er. Så kommer hun og lægger sit hoved eller en pote på hans lår og siger sådan en særlig lyd, hun brummer. Det lyder rigtig sjovt, og Marcus synes, det er så fjollet, at han bliver i godt humør igen.

Derfor blev Molly i dag kåret som den sjællandske vinder af Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Det betyder, at hun nu er én af tre nominerede dyr til at tage førsteprisen som hele Danmarks dyre-darling.

quote Hun fornemmer, hvordan hans humør er. Så kommer hun og lægger sit hoved eller en pote på hans lår

Sussi Holland, Marcus' mor

Aktiv fjollegøj

Molly hjælper også med at give Marcus faste rammer, for eksempel når hun hopper op i fodenden af hans seng og gør opmærksom på, at drømmene og nattesøvnen venter.

- Hun er en glad og aktiv fjollegøj, men hun er meget opmærksom på os alle, og der er altså noget helt særligt ved at kigge ind i hendes store og intense hundeøjne. Det er, som om hun siger: “Nu er jeg her for dig”, fortæller Sussi.

Hunden kan noget helt særligt, mener Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub. Hun sidder i dommerpanelet i konkurrencen og har været med til at give Molly prisen som sjællandsk dyrehelt.

quote Hun har en sjette sans, der viser hende, hvornår hendes 11-årige ven har brug for hende

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub

- Hunde er flokdyr, og derfor er de meget opmærksomme på, hvordan andre individer i deres familie har det. De aflæser kropssprog og mimik, de lytter til vores stemmer og duftændringer i vores kropskemi. Derfor kan hunde også vise sig at være særligt gode til at fornemme, når børn eller voksne i deres familie ikke har det så godt, forklarer hun og uddyber:

- Sådan en hund er Molly. Hun har en sjette sans, der viser hende, hvornår hendes 11-årige ven har brug for hende.

Kæmper mod fire katte og en hest

Molly er en blanding af en labrador og en samojed, og hun og familien har indtil videre vundet 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelfærd, samt et års dyreforsikring og en præmiepakke fra Agria til en værdi af 500 kroner.

I finalen skal Molly kæmpe mod fire katte fra Vorbasse i Jylland, der varmede deres ejer i et helt døgn, mens han lå på gulvet og var ramt af en blodprop i hjernen, og en islandsk hest fra Fyn, der er grunden til hendes ejer ikke længere er bundet til en kørestol.

Landsvinderen kåres i midten af november.


Nyhedsoverblik