DSB udvider nødkøreplan med flere togafgange

Togpendlerne kan se frem til bedre forhold på Nordvestbanen og på Sydbanen, hvor der bliver indsat flere tog, efter ME-lokomotiverne blev taget ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere afgange til pendlerne på Nordvestbanen og flere siddepladser på Sydbanen.

Det er hvad DSB varsler i en pressemeddelelse. 

Her meddeler DSB, at man har valgt at indsætte ekstra togvogne og myldretidstog for at udvide den nødkøreplan, som var sat iværk, efter DSB i januar tog 33 ME-lokomotiver ud af drift for at kontrollere dem for revner.

Det sker den 5. marts. Men lokomotiver vil løbende blive sat ind for at forbedre driften, ligesom at man allerede har indsat lokomotiver på Nordvestbanen, som man erkender har været hårdest ramt.

- Vi vil løbende sætte de driftsklare ME-lokomotiver ind i den kommende tid, hvor de gør mest gavn for pendlerne. Derfor er det en god idé at holde øje med Rejseplanen, som vi løbende vil holde opdateret. Det vil både handle om at skaffe mere plads til kunderne i togene men også indsætte tog på flere af de afgange, som har været aflyste, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB i en pressemeddelelse.

Det er især strækningerne mellem Holbæk og København, Kalundborg og København og mellem Nykøbing Falster og København, der har været hårdt ramt, siden DSB tog ME-lokomotiverne ud af drift. I januar lød prognosen på, at der først kunne køres normaldrift igen 23. marts.

- Konkret betyder det her og nu, at tre ud af de fire tog, der normalt kører på Nordvestbanen vil være tilbage i drift igen fra mandag den 5. marts. For Sydbanen er det to ud af tre tog, der kører, som det også er tilfældet nu, siger Tony Bispeskov i pressemeddelelsen.

På nuværende tidspunkt kan DSB dog ikke sige, hvornår der vil være normaldrift igen.

Udvidelsen af nødkøreplanen ser således ud fra mandag d. 5. marts:

  • Der vil være halvtimesdrift mellem Holbæk og København

  • Der vil blive sat ekstra myldretidstog ind på strækningen mellem Kalundborg og København 

  • På Sydbanen vil flere af togene mellem Nykøbing F og København få ekstra togvogne på, så antallet af siddepladser bliver forøget. 

ME33
Læs også
DSB forlænger perioden med færre tog i to måneder
ME33
Læs også
DSB forlænger perioden med færre tog i to måneder

 


Nyhedsoverblik