Dronningen i Kalundborg så anderledes billede af byen

De sidste to dage har Dronningen besøgt Kalundborg Kommune. Et besøg, der har gjort stort indtryk borgerne og ikke mindst for byens borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dronning Margrethe indledte andendagen af sit besøg i Kalundborg Kommune med en tur til Kattrup Gods. En dag, som var noget kortere end gårsdagen og en dag, som stod i samarbejdets tegn.

Igen i dag stod masser mennesker klar på havnen i Kalundborg til at tage imod Dronningen. Heriblandt Tove Tieldow fra Høng.

- Vi bliver både set og hørt, og jeg tror også husket, for hvad vi har gjort og vist. Det tror jeg er vigtigt, siger hun.

Vævernes Hus

Klokken 10:00 blev Dronningen budt velkommen på Kattrup Gods, hvor hun skulle besøge Vævernes Hus, som er en forening, der er blevet stiftet af 200 vævere på Vestsjælland i 2013.

Væverne har gennem en række projekter sat spot på håndværk og kulturarv. Her kunne Dronningen blandt andet se på et syv meter langt korsriddertapet, som er lavet i samarbejde med Museum Vestsjælland, mens hun indtog sin frokost.

Væverne forener deres oplevelse og formidling af vævning med forskning, uddannelse, produktion og udvikling af design.

 
  Foto: TV2 ØST

Fugledegård

Efter besøget på Kattrup Gods drog hun videre til Naturpark Åmosen. Her skulle hun besøge natur- og historieformidlingscentret Fugledegård og se nærmere på kongsgården fra Tissø. Kongsgården er fra vikingetiden og opført i 550 e.Kr., og utallige fund tyder på, at netop Kongsgården er et vigtigt kultsted med ofringer til guderne.

I dag fungerer formidlingscentret som et besøgscenter for Naturpark Åmosen og huser flere aktiviteter, drevet af frivillige, formidling af natur og vikingetid.

 
  Foto: TV2 ØST

Energibyen og rickshaw

Endelig besøgte Dronningen Energibyen Kalundborg, hvor der er et unikt samarbejde mellem virksomheder. Her skulle Dronningen indvie Danmarks største varmepumpe hos Kalundborg Forsyning.

Hele Dronningens besøg i Kalundborg Kommune blev afsluttet med en cykeltur i rickshaw. Et samarbejde med Cykling uden Alder, der sikrer, at alle kommunens plejecentre kan give de ældre borgere mulighed for en cykeltur af frivillige.

 
  Foto: TV2 ØST

Glad borgmester

Ved 13-tiden ankom Dronningen til havnen i Kalundborg. Her sagde borgmesteren uformelt farvel, inden Dronningen gik ombord på Dannebrog.

Ifølge Martin Damm, der er borgmester i Kalundborg Kommune er hele besøget gået efter planen.

- Det betyder rigtig meget for os, for vi er jo stolte af de resultater, vi skaber sammen, og dem vil vi gerne vise frem. Majestæten har også givet udtryk for, at det har været et meget anderledes besøg, end det hun plejer, for man har været ude og se noget helt andet og møde de mennesker, det drejer sig om, siger han.

 
  Foto: TV2 ØST

Også borgerne er begejstrede for det royale besøg:

- Jeg synes, det har været sat sammen rigtig godt. Der har været lidt fra handel og industri, og så bliver der vist nogle af de ting, vi har sat i gang. Som eksempelvis aktivitetshuset i Røsnæs. Jeg synes, det er meget alsidigt og forskelligt, siger Tove Tieldow fra Høng.

Dronningen er allerede på vej videre på sit sommertogt. I morgen ankommer hun til Mariagerfjord Kommune, hvor hun skal være de næste to dage.


Nyhedsoverblik