Dronningen besøgte lokale spejdere

På landslejr i Silkeborg lagde Dronning Margrethe torsdag vejen forbi FDF'erne fra Ørslev Vordingborgs lejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En hel westernby har FDF'erne fra Ørslev Vordingborg taget med sig på landslejr i Silkeborg. Torsdag kiggede der så en ekstra speciel gæst forbi. Dronning Margrethe besøgte nemlig lejren.

- Det var en stor oplevelse for børnene. De havde ikke set hende "live" før. Og så gik hun rundt og kiggede ind i deres sovekabiner. De var helt oppe at køre, siger Pia Karlsen, der er med på lejren som madmor. Det er også hende, der har optaget videoen fra det royale besøg, som ligger herover.

Dronningen besøgte flere lejre under hendes besøg i Silkeborg, og westernbyen havde selv budt ind på at få den royale gæst forbi. For en uge side fik de så at vide, at deres lejr var en af de udvalgte.

- Men ingenting var sikkert. Vejret kunne drille for eksempel, og vi havde fået at vide, at planerne nemt kunne ændres. Men det holdt tørvejr og planerne holdt stik, siger Pia Karlsen.

De fleste på landslejren bor i telte, men får flere måneder siden besluttede FDF Ørslev Vordingnorg, at det skulle være anderledes for dem. De gik i stedet i gang med at bygge hytter til en hel westernby. Og det royale besøg er med til at fuldende oplevelsen.

- Alle synes, at det var en stor ære, at hun var der. Det er lidt prikken over i'et på hele oplevelsen, når der nu er brugt så lang tid på at bygge byen, siger Pia Karlsen.


Nyhedsoverblik