To drenge fra Motalavej dømt for umotiveret vold med jævnaldrende

Arkivfoto. Foto: TV ØST

To drenge er dømt for at have overfaldet en jævnaldrende dreng med spark. Nu vil BoligKorsør vurdere, om det skal have konsekvenser for drengene.

To drenge på 16 og 17 år, der bor på Motalavej i Korsør, blev mandag dømt skyldige ved Retten i Næstved for helt umotiveret at overfalde en jævnaldrende dreng med spark.

Det skriver Sjællandske.

Overfaldet fandt sted den 12. juni sidste år.

- Jeg nedlagde påstand om 30 dages betinget fængsel. De fik begge 20 dages betinget fængsel. En straf de modtog, og i anklagemyndigheden gør vi heller ikke mere, siger anklagefuldmægtig, Laura Kiær, til avisen.

Læs også Dømte lejere skal lettere kunne smides ud: - Det handler kun om tryghed

Formanden for BoligKorsør oplyser til avisen, at han vil vurdere dommene mod drengene i forhold til den nultolerance-politik, som boligforeningen har.

En lignende sag

Formanden for BoligKorsør, Ebbe Jens Ahlgren, har en sag i Boligretten om en 17-årig dreng og hans familie, der skal fraflytte deres bolig på Motalavej. 

Den 17-årige er dømt for både vold og røveri. Sagen mangler endelig afgørelse, da familien har sagt nej tak til et forlig.

Læs også Familier på Motalavej fik ophævet deres lejemål: Nu gør de indsigelser i sagen

Men i slutningen af marts kom regeringen med et nyt udspil. I udspillet lød det, at hvis en person, der bor i en lejelejlighed, får en ubetinget fængselsstraf, der er begået inden for en kilometer fra bopælen, skal hele husstanden automatisk smides ud. Udenom domstolene.

BoligKorsør gav den 17-årige dreng og hans familie besked på at flytte allerede i juni sidste år. Og dét kunne have gået meget hurtigere, hvis retten ikke skulle ind over.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App