Drama i Slagelse: Stén Knuth tror stadig på borgmesterposten og mødes med LA

Et kæmpe-comeback lurer i Slagelse Kommune, hvor Venstres Stén Knuth nu oplyser, at han stadig tror på, at han kan få borgmesterposten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går aftes meddelte socialdemokraten John Dyrby Paulsen, at han bliver Slagelse Kommunes nye borgmester. 

Med SF, Enhedslisten og Liberal Alliance i ryggen kan han samle 16 mandater. 

Men nu er der noget, der tyder på, at Liberal Alliances ene mandat ikke sidder så fast hos den røde blok, som først antaget. 

John Dyrby Paulsen
Læs også
John Dyrby Paulsen er ny borgmester i Slagelse
John Dyrby Paulsen
Læs også
John Dyrby Paulsen er ny borgmester i Slagelse

Forhandlinger med LA

Den nuværende venstreborgmester, Stén Knuth, har indkaldt til forhandlinger i Antvortskovhallen.

- Jeg tror stadig på, at jeg kan få borgmesterposten. Vi har haft et rigtigt godt valg i går, og jeg personligt får det bedste valg i den her kommune. Og derfor vil det være naturligt, at den, der har fået flest stemmer, også varetager den forhandling, som vi skal i gang med, siger han.

Bag ham er optællerne i fuld gang med at tælle stemmerne efter, og når det er overstået, forventer han at mødes med tre andre partier.

- Når optællingen er færdig, skulle vi meget gerne have en snak med Troels Brandt fra de radikale, Villum Christensen fra LA, Dansk Folkeparti og så Venstre, siger han. 

Hvis Liberal Alliance skifter blok, kan Venstre opnå de magiske 16 mandater sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

- Han er nede at stille P-skive

Socialdemokraten John Dyrby Paulsen siger ellers til TV ØST, at han har en aftale klar med Liberal Alliance, som han netop sidder sammen med. Da vi beder om at få Villum Christensen i røret, er det dog ikke muligt. 

- Han er lige nede at stille sin P-skive, lyder det fra John Dyrby Paulsen, som sidder på rådhuset. 

Det tyder dog på, at han ikke har helt så kort snor i Liberal Alliance, som han giver udtryk for. TV ØST's reporter har nemlig netop spottet Troels Christensen fra Liberal Alliance foran Antvortskovhallen, hvor Stén Knuth befinder sig. 

Nu er både Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance altså til stede i hallen.

Radikale er ikke til stede

Radikale Venstre er dog ikke dukket op, og ifølge spidskandidat Troels Brandt har han endnu ikke besluttet, om han gør det.

- Jeg har ikke lovet at møde op til noget møde. Vi vil det brede samarbejde, og det er også derfor, vi ikke er mødt op til forhandlingerne med de røde partier. Det er for snævert et flertal, siger han og fortæller, at han venter med at forhandle, til fintællingen er færdig.

Opdateret
Clock22. nov 2017, kl. 15:23
Opdateret med video fra Antvorskovhallen.

 


Nyhedsoverblik