Dragsholm Slot: Stor stolthed, hvis vi får en stjerne

Onsdag offentliggøres det, hvem der løber med den flotteste hæder indenfor gastronomi. Der er Michelinuddeling og særligt ét sted holder de vejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er jo spændte. 

Sådan lyder det fra Claus Henriksen, der er køkkenchef på Dragsholm Slot. Han er chef for gourmet køkkenet, der er rykket op til at være den syvende bedste i Danmark og samtidig kommet med i Nordens Top 30, som Nordens 13. bedste restaurant. 

quote Vi glæder os til at finde ud af, hvad der sker.

Claus Henriksen, køkkenchef på Dragsholm Slot

Og nu krydser de alt, hvad de kan, for i morgen bliver det offentliggjort, hvem der får de famøse Michelin-stjerner. Og igen i år er Dragsholm Slot i Odsherred udpeget som en aldeles seriøs kandidat.

- Vi glæder os til at finde ud af, hvad der sker. Vi har ikke hørt noget, så på den måde, ved vi ikke noget, siger Claus Henriksen.

- Man får sommerfugle i maven. Man er jo til eksamen på en eller anden måde. 

En hæder til alle involverede

Restauranterne ved ikke, hvem anmelderen er, når de kommer og besøger restauranten. Det eneste, man med sikkerhed ved, er, at det ikke er en dansker, forklarer Claus Henriksen.

Han ved, at der har været en inspektører, som det kaldes, fordi det blev lagt op på twitter. 

- De skrev faktisk, at det var fantastiske råvarer, siger Claus Henriksen.

På Dragsholm Slot er en stjerne ikke kun en hæder til køkkenet. Det er en hæder til alle, der er involveret.

- Det bliver jo en kæmpe forløsning. For slottet, for personalet - alle dem, der har gjort et kæmpe stykke arbejde. Men det er jo ikke kun dem. Vi snakker jo også landmændene, der har produceret grøntsagerne. Det er hele vejen. Det er fra jord til bord, siger Claus Henriksen. 

quote Det er det uopnåelige. Det er jo en stolthed.

Claus Henriksen, køkkenchef på Dragsholm Slot

 - Det er det uopnåelige. Det er jo en stolthed. For os personligt, bliver det jo en stor stolthed, hvis vi får en stjerne. Det ville jo være fantastisk. Bare at blive nævnt er jo også en god ting. 

Står 100 procent inde for det

Lige nu holder de mere eller mindre vejret på slottet. Afsløringerne om stjernerne falder onsdag klokken 10. Og hvis ikke slottet får en stjerne? 

- Så bliver vi selvfølgelig skuffede, det er ikke nogen hemmelighed. Men dagen efter kommer der en ny dag. Og der skal vi også i gang igen, siger Claus Henriksen.  

- Men jeg har det også sådan, at det var laver, det står jeg 100 procent inde for. Og det mener jeg også er godt nok til en stjerne. Men jeg kan jo godt synes det, gæsterne kan synes det, men det er jo ikke sikkert, at en guide synes det. Og dét synes jeg er interessant. 

Hvordan interessant? 

- Det er jo en lukket klub. For nogle mennesker, er det måske den mest hadede guide overhovedet, fordi man faktisk ikke ved noget. Du får ikke svar på, hvad det var du gjorde forkert, når du ikke får den. Du får heller ikke svar på, hvad du gjorde rigtigt. 

Dragsholm Slot
Læs også
Sådan foregår Michelin-bedømmelsen
Dragsholm Slot
Læs også
Sådan foregår Michelin-bedømmelsen

 


Nyhedsoverblik