Dragsholm-direktør: Det har været en kæmpe rejse

I 12 år har direktøren på Dragsholm Slot arbejdet målrettet for at få en Michelin-stjerne. Onsdag lykkedes det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med blanke øjne, et stort smil på læberne og knyttede sejrsnæver så Dragsholm-direktøren Mads Bøttger onsdag på, mens køkkenchef Claus Henriksen modtog en Michelin-stjerne for gourmetkøkkenet på slottet.

Det var nemlig en helt utrolig forløsning for direktøren endelig at modtage den prestigefyldte hæder.

- Det er helt vildt. Det har været en kæmpe rejse, vi har været på alle sammen. Det er helt fantastisk at nå frem til målet, sagde han til TV ØST efter uddelingen.

quote Det er helt vildt. Det har været en kæmpe rejse, vi har været på alle sammen

Mads Bøttger, direktør på Dragsholm Slot

Fokus på historien

Mads Bøttger har været på Dragsholm Slot i 12 år og i ti af dem har køkkenchefen heddet Claus Henriksen. Og det var netop målet for de to at få en Michelin-stjerne i hus.

- Da jeg fik nøglerne til slotsporten for 12 år siden, skulle jeg udstikke en ny vej i forhold til, hvad der skulle være slottets eksistensberettigelse. Jeg spurgte mig selv: Hvad skal vi leve af, når det ikke længere er konger og baroner, der bor her? Det var vigtigt med et aktuelt virke, fortæller direktøren.

Og valget faldt altså på gastronomien med rod i slottes 800-årige historie.

- Man kunne være gået mange veje, men der er bare en utrolig stærk kraft i fortællingen om baronen, der inddæmmede Lammefjorden. Historien er nærmest magisk, siger han.

quote Man kunne være gået mange veje, men der er bare en utrolig stærk kraft i fortællingen om baronen, der inddæmmede Lammefjorden

Mads Bøttger, direktør på Dragsholm Slot

Baronen og den frugtbare jord

Fortællingen om baronen, som direktøren henviser til handler om Baron Zytphen Adeler af Dragsholm, som i midten af 1800-tallet sikrede frugtbarheden i de flotte arealer ved slottet. Det betyder nemlig, at de i dag kan gro grøntsager af meget høj kvalitet i området ved Lammefjorden. Et område, som er kendt som ”Danmarks bedste køkkenhave”.

- Derfor blev det et mål at blive en restaurant med Michelin-stjerne, som folk vil rejse langt for at opleve. Det er fantastisk, at vi er nået dertil, siger Mads Bøttger.

Mads Bøttger og Claus Henriksen skal i aften til en gallamiddag med de andre Michelin-hædrede kokkekollegaer.

- Og så skal vi bare drikke noget champagne og hygge os. Og slappe af, slutter direktøren.


Nyhedsoverblik