Donationer skaber nyt liv efter brand trods lange udsigter til ny børnehave

02:27

Branden der for halvanden uge siden hærgede daginstitutionen Eventyrlunden i Holbæk var påsat. Det meste af børnehaveafdelingen gik til i branden. Men takket være stribevis af donationer kan børnehuset snart fylde hylderne op på ny.

Donationer fortsætter med at skylle ind over børnehuset Eventyrlunden i Holbæk efter den påsatte brand, der fandt sted for halvanden uge siden.

For halvanden uge siden hærgede en påsat brand børnehuset Eventyrlunden i Holbæk. Det meste af børnehaveafdelingen gik til i branden brand. Men takket være stribevis af donationer, kan børnehaven snart fylde hylderne op på ny.

- Vi havde i meget høj grad ønsket os, at det var en teknisk brand. Det at det er en påsat brand, er vi rigtig kede af

Kim Birger Nielsen, områdeleder i Holbæk Kommune

Efter branden blev påsat natten til den 27. februar rykkede en række forældre hurtigt ud. Belinda Jurlander, var en af de forældre, som i et opslag på Facebook efterlyste overtøj, legetøj og økonomisk støtte til institutionen.

- Vi modtager så mange donationer i løbet af onsdagen, at børnene har så meget legetøj at lege med. Det føles lidt ligesom en stemning på juleaften. Den bliver så toppet op i mandags, da Toys"R"Us kommer ud med legetøj for 15.000 kroner, siger Berlinda Jurlander, til TV ØST.               

På MobilePay har børnehuset modtaget 12.795 kr. fra privatpersoner og mindre firmaer fra Holbæk.

Læs også Leder af brændt børnehave: Vi står sammen

Lange udsiger til en ny børnehave

Kim Birger Nielsen, områdeleder i Holbæk Kommune, har med stor ærgrelse modtaget nyheden om, at branden er påsat.

- Vi havde i meget høj grad ønsket os, at det var en teknisk brand. Det at det er en påsat brand, er vi rigtig kede af, siger Kim Birger Nielsen.

42 vuggestuebørn og 86 børnehavebørn er nu overført til et andet lokale, hvor de fortsat skal omgås hinanden.

Der er lange udsigter til synet af en ny børnehave.

- Vi håber på, at vi kan rykke ind i vuggestuen igen om ganske få måneder. Børnehaven skal genopbygges, og der håber vi, at vi kan gøre noget endnu bedre end det var, siger Kim Birger Nielsen. Han forventer, at der går minimum et år før den nye børnehave i Eventyrlunden er på benene.

Læs også Daginstitution drukner i donationer efter voldsom brand

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App