Dommer fængsler tre i stor sag om mindst 11,7 ton hash

Østjyllands Politi har i mange måneder kørt en intensiv efterforskning mod to mænd fra Sjælland, som nu er anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To mænd på 36 og 41 år og en kvinde på 38 år er sigtet i en større sag om indsmugling af mindst 11,7 ton hash fra Spanien til blandt andet Danmark.

De tre personer blev anholdt onsdag formiddag i forbindelse med en større, koordineret aktion mod flere adresser på Sjælland.

Torsdag formiddag valgte en dommer i Retten i Aarhus at fængsle de tre personer i foreløbigt fire uger. Det oplyser vicepolitiinspektør René Raffo ved Østjyllands Politi.

Appelsiner fra Spanien blev stoppet i Herfølge

Politiet har de senest ti måneder kørt en intensiv efterforskning mod de to mænd, der er sigtet for at stå bag indsmugling af hash i lastbiler og herefter at have videresolgt det til kriminelle miljøer i blandt andet Danmark.

Den 36-årige mand menes at være hovedmanden i sagen. Han sigtes for indsmugling.

Han er også mistænkt for at være bagmanden i en anden sag fra april i år, hvor en lastbil med appelsiner fra Spanien blev stoppet i Herfølge.

Bestilte appelsintransport med hash fra Spanien

Blandt appelsinerne fandt man 500 kilo hash. Politiet har nu sigtet den 36-årige for at have bestilt appelsintransporten med hash fra Spanien.

Den 41-årige mand sigtes for medvirken til indsmugling af de 11,7 ton hash samt for at være i besiddelse af et automatvåben og en pistol.

Den 38-årige kvinde sigtes ligeledes for medvirken til indsmugling af den store mængde narkotika.

Alle tre personer er bosiddende på Sjælland. I forbindelse med anholdelsesaktionen beslaglade politiet over én million kroner i kontanter.

Samarbejdet med spansk politi

Anklagemyndigheden vil af hensyn til efterforskningen af sagen bede dommeren om at lukke dørene ved dagens grundlovsforhør, hvor de tre personer fremstilles.

Derfor kan politiet ikke oplyse mere om sagen.

Det er Østjyllands Politi, der har efterforsket sagen i samarbejde med politiets Task Force Vest, Task Force Øst og spansk politi.


Nyhedsoverblik