Følg retssagen live: Unge satte ild til historisk mølle

00:35

To unge på 17 og 18 år er tiltalt for at have sat ild til en historisk stubmølle i Holbæk. Der forventes at falde dom i sagen i dag.

Du finder livebloggen nederst i artiklen, hvor Jessica Skovmose liveblogger fra Retten i Holbæk.

Var det en fest, der løb af sporet?

Det er spørgsmålet, der skal diskuteres i Retten i Holbæk i dag, hvor sagen mod to unge mænd, der er tiltalt for at sætte ild til en fredet stubmølle i Holbæk, bliver genoptaget.

Der forventes samtidig at falde dom i sagen i dag.

Det var jo bare et lille stykke toiletpapir, vi satte ild til. Jeg troede ikke, der ville gå ild i hele pisset

 

To unge mænd på 17 og 18 år er nemlig tiltalt for tilbage i maj måned sidste år at sætte ild til den historiske stubmølle i Strandparken i Holbæk. En mølle, der er på Kulturministeriets liste over dansk kulturarv. 

De to unge mænd er blevet mødt af et erstatningskrav på 4,6 millioner kroner. Samtidig går anklageren efter en fængselsstraf til den 18-årige tiltalte.

Ville tænde bål i møllen

Retssagen begyndte allerede i januar, men endte med at blive udskudt.

Brandstiftelsen fandt sted natten til den 20. maj 2017. Her holdt flere unge mennesker fest i Strandparken, hvor snakken begyndte at dreje sig om stubmøllen.

Læs også To unge for retten: Satte ild til historisk mølle

Ved seneste retsmøde den 25. januar forklarede den 17-årige tiltalte, at det ikke var meningen, at der skulle sættes ild til møllen.

Han forklarede, at de to drenge havde skaffet sig adgang til møllen ved at brække mølledøren op med et koben. Inde i møllen havde de sat ild til nogle grene og noget papir. Det ville angiveligt bare tænde et bål inde i møllen.

- Det var jo bare et lille stykke toiletpapir, vi satte ild til. Jeg troede ikke, der ville gå ild i hele pisset, sagde han i retten. 

Tiltalt for seksuelt overgreb 

Udover brandstiftelse handler sagen også om seksuelle overgreb.

Én af de to tiltalte i sagen om møllebranden, den 17-årige, er også tiltalt for at have optaget og delt en seksuel video af en pige, der dengang var 14 år.

Derforuden er en 16-årig ung mand tiltalt i forholdene. Han har ikke haft med møllebranden at gøre.

Ifølge de tiltalte gav en 14-årig pige samtykke til, at de to unge mænd "flaskede" hende, hvor de indførte en flaske i hendes vagina.

Den ene dreng udførte akten, mens den anden filmede det. 

Overblik

Retssagen er i gang: Historisk mølle stod i flammer

Livedækning afsluttet11. apr 15:15

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App