Sag om dobbeltdrabet i grusgraven afgøres tirsdag

Efter alt at dømme falder der dom tirsdag eller onsdag i ankesagen om dobbeltdrabet i en grusgrav nord for Sorø sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alt tyder på, at der enten tirsdag eller onsdag falder dom i ankesagen om dobbeltdrabet i Sorø sidste år. Ankesagen begyndte i sidste uge, og er nu snart ved vejs ende. 

Sagen handler om drabene, der fandt sted den 12. september sidste år, hvor den 23-årige Asbjørn Hellingsø Haferbier fra Slagelse slog 50-årige Jan Lindskov og 45-årige Søren Ertmann ihjel. Den 23-årige mand blev idømt livstid af Retten i Næstved den 8. juli, men valgte at anke dommen på stedet til Østre Landsret. 

Han er kendt skyldig i at have skudt de to mænd med seks skud i nakken, ryggen og halsen i en grusgrav ved Køreteknisk Anlæg nord for Sorø. Herefter valgte han at lægge ligene ind i en sølvgrå Mercedes, som blev sat i brand. 

 

dobbeltdrab-soroe1.jpg
Læs også
Nu starter ankesagen efter dobbeltdrabet i grusgraven
dobbeltdrab-soroe1.jpg
Læs også
Nu starter ankesagen efter dobbeltdrabet i grusgraven

 

Ikke alene

Den 23-årige nægter sig skyldig i drabene, men tilstår usømmelig omgang med lig samt at have sat ild til bilen. Der blev dog fundet krudtrester på hans hånd og hans tøj, og hans DNA blev ligeledes fundet på gerningsvåbnet. 

Sammen med Asbjørn Hellingsø Haferbier blev en 20-årig mand kendt skyldig i at have deltaget i usømmelig omgang med lig samt at brænde bilen, som de dræbte sad i. Derudover påstod anklageren, at de to unge mænd et par timer efter drabene begge iførte sig hættetrøjer og tog ud til Jan Lindskovs hjem for at stjæle penge eller narkotika. Asbjørn Hellingsø Haferbier indrømmede, at han tog ud til Lindskovs hjem - men ikke for at stjæle, lød det.

Den 20-årige blev idømt seks måneders fængsel for sin medvirken til at brænde de to lig af. Han nægtede sig dog skyldig og krævede efterfølgende erstatning, da han havde siddet varetægtsfængslet i mere end de seks måneder, selve dommen lød på.

dobbeltdrab-soroe11.jpg
Læs også
23-årig idømt fængsel på livstid for dobbeltdrab i grusgrav
dobbeltdrab-soroe11.jpg
Læs også
23-årig idømt fængsel på livstid for dobbeltdrab i grusgrav

 


Nyhedsoverblik