Dømte drabsmænd og terrorister skal bo på Lindholm: Borgmester forstår frygten

Borgmester Mikael Smed (S) forstår godt borgernes bekymring over planerne om at placere et udrejsecenter på Lindholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Regeringen burde løse problemerne i stedet for bare at flytte rundt på dem.

Sådan siger Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), efter TV2 søndag kan afsløre, at en lang række af de dømte, udviste udlændinge, der skal flyttes til Vordingborg, er dømt for blandt andet drab og terrorisme.

- Der er en frygt blandt befolkningen fordi det er så alvorlig kriminalitet, som de har begået. Den frygt kan man ikke fjerne – uanset hvilken statistik man trækker ned i hovedet på folk. Jeg må sige, at jeg tror, at man kunne bruge pengene på at løse problemerne, i stedet for bare at flytte dem, siger borgmesteren.

Lindholm
Læs også
75 lever på tålt ophold i Danmark: Det er de dømt for
Lindholm
Læs også
75 lever på tålt ophold i Danmark: Det er de dømt for

Selvom han ikke selv frygter alvorlig kriminalitet som en konsekvens af flytningen til Lindholm, så han godt forstå, at borgerne bliver utrygge.

- Jeg forstår borgernes bekymring, og jeg frygter, at det koster vækst i både Kalvehave og i Vordingborg Kommune som sådan, siger han.

Borgere bekymrede

I Stege er borgerne søndag da også delte omkring planerne om det nye udrejsecenter - ikke mindst omkring de kommende beboere på Lindholm. 

- Jeg har stor sympati for flygtninge, men ikke den gruppe her. Det er synd for lokalsamfundet og så synes jeg, det er en enorm udgift for samfundet, fortæller Lisbeth Bøegh-Nielsen. 

- Jeg tager det stille og roligt på den måde at forstå at jeg tror på, at man politisk besinder sig og finder ud af, det er en dum idé, lyder det fra Anders Bitsch Christensen. 

Vil have ændret beslutning

Borgmester Mikael Smed mødtes fredag med integrationsminister Inger Støjberg (V) i et forsøg på at få ændret regeringens planer om at etablere centeret på Lindholm.

Centeret på øen vil kræve omfattende investeringer – eksempelvis er der ikke drikkevand eller kloak på øen.

- Vi mener, at regeringen bare flytter rundt på problemerne i stedet for at løse dem. Jeg tror, at man ved at bruge en brøkdel af pengene på løse problemerne omkring Kærshovedgård kunne lade samfundet slippe langt billigere. Nu kommer det til at koste samfundet 1,8 millioner kroner at få samme forhold på Lindholm som på Kærshovedgård. Til sammenligning koster en folkeskoleelev vores kommune omkring 65.000 kroner om året, siger han. Det svarer til, at man kunne betale for en hel klasses undervisning i et år for de penge, som man vil bruge på udrejsecenteret på Lindholm.

Han håber, at det vil kunne lykkes at stikke en kæp i hjulet for planerne om flytningen. Det skal ske ved at gøre opmærksom på de problemer, som han mener, at planen indeholder.


Nyhedsoverblik