Dømt for vold og trusler mod vidner

En 44-årig mand er idømt 10 måneders ubetinget fængsel. Foto: TV ØST

En 44-årig er blevet idømt 10 måneders fængsel, efter han truede med at dræbe vidner mod ham.

- Vi ses i retten. I får så mange tæsk.

En 44-årig mand er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel efter at have begået vold og udstedt trusler mod to vidner i Vordingborg og på Møn.

Det oplyser anklagermyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Opsøgte ofre i deres hjem

Dommen mod den 44-årige kommer efter et længere forløb, der blev indledt, da han mødte op hos de to ofre i sagen, og truede dem på livet. Han har desuden taget kvælertag og nikket en af ofrene en skalle. 

- Han er blevet sur på de to, og to dage efter kommer han igen råbende med trusler på livet om at ville slå dem ihjel, siger anklager fuldmægtig i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Iben Grønbæk, til TV ØST. Manden var blandt andet utilfreds med den medicin, som han tildeles.

Tilbage i juni – godt halvanden måned efter episoderne -  støder han tilfældigt ind i de to igen på gaden. Da er sagen netop blevet klar til retten, og han truer nu igen de to i deres egenskab af vidner. 

20 sager

Den 44-årige mand er i alt tiltalt for 20 forhold. Deriblandt trusler mod vidner, vold og trusler mod personalet på Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune. 

Manden er også tiltalt for at have begået vold og trusler mod Borgerservice i Stege tilbage i marts. I begge tilfælde har han truet personalet ved eksempelvis at sige:

- ”Hvis jeg møder dig på gaden, dør du!” og ”Du får så mange tæsk, at du lander i en kørestol”, fortæller anklager Iben Grønbæk.

Den 44-årige mand blev  mandag idømt 10 måneders ubetinget fængsel og en bøde på 1.700 kroner. Han blev sendt direkte i fængsel til afsoning.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App