Eksmand dømt for Sneslev-drab: Skal 12 år i fængsel

Retten i Roskilde fandt i dag 68-årige Leo Reenberg skyldig for drabet på sin ekskone i december sidste år. Han skal 12 år i fængsel for forbrydelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

68-årige Leo Reenberg har udsigt til at skulle tilbringe 12 år bag tremmer.

Han mister samtidig sin arveret i forhold til den dræbte Jannie Dam Reenberg, ligesom han skal betale erstatning til hendes børn.

Dommerne og nævningene var enige om, at den dømte skulle have en dom på 12 års fængsel, fordi der efter deres mening hverken var formildende eller skærpende omstændigheder.

Mentalundersøgelsen af Leo Reenberg har vist, at han ikke er sindssyg, og at hans begavelse ligger inden for normalen. Han er angiveligt opvokset i trygge ramme og er ikke kendt med psykiske sygdom og har ingen psykiske symptomer.

Dræbt i graverbolig

Den 68-årige tidligere fængselsbetjent blev tidligere fredag dømt skyldig for den 29. december at have stukket sin ekskone Jannie Dam Reenberg i halsen med en kniv, så hun døde af det. Liget blev fundet om morgenen dagen efter drabet af menighedsrådsmanden i Sneslev Kirke. Hun blev dræbt i sin graverbolig.

To uger før drabet gik Jannie Dam Reenberg fra sin mand og flyttede hjem til sin nye kæreste. Under retssagen fortalte den dømte, at han ikke blev jaloux, men håbede at finde sammen med hende igen. Vidner har dog fortalt, at Leo Reenberg var meget påvirket af bruddet med sin ekskone.

Det afgørende bevis var at eksmandens telefon blev registreret på en mast nær kirken i tidsrummet, hvor drabet blev begået. Derudover kan man se ud fra telefonoplysningerne, at den afdødes telefon følges ad med den dømtes, hvilket ifølge anklageren tydede på, at Leo Reenberg havde taget sin ekskones telefon med sig efter drabet. 

Forsvarer Thorkild Høyer har anket dommen på stedet. Leo Reenberg har hele tiden nægtet sig skyldig.


Nyhedsoverblik