23-årig dømt skyldig i ankesagen om dobbeltdrabet i Sorø

Der er faldet dom i ankesagen om dobbeltdrabet nord for Sorø. Østre Landsret kender den 23-årige mand skyldig endnu engang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er faldet dom i ankesagen om dobbeltdrabet i en grusgrav nord for Sorø, hvor to mænd mistede livet. Landsretten følger trop med byrettens dom og kender den 23-årige Asbjørn Hellingsø Haferbier skyldig i dobbeltdrab.

Det skriver Ritzau.

Manden blev idømt fængsel på livstid ved Retten i Næstved den 8. juli, men valgte da at anke dommen på stedet med henblik på frifindelse. 

Den 23-årige mand er dømt for at have dræbt Jan Lindskov på 50 og Søren Ertmann på 45 i en grusgrav nord for Sorø den 12. september sidste år. Efter drabene skulle han have sat ild til den bil, de sad i. 

dobbeltdrab-soroe11.jpg
Læs også
23-årig idømt fængsel på livstid for dobbeltdrab i grusgrav
dobbeltdrab-soroe11.jpg
Læs også
23-årig idømt fængsel på livstid for dobbeltdrab i grusgrav

En bil i flammer

De to mænd blev skudt med seks skud, og blev derefter blev de lagt ind i en sølvgrå Mercedes, som han satte ild til. Bilen blev opdaget, fordi en forbipasserende så en bil stå i flammer.

På førersædet i Mercedes'en var det stærkt forkullede lig af Jan Lindskov, der var VVS'er. Ved højre passagerdør lå den kraftige Søren Ertmann. Hans ene hånd var krummet om en lille kvist. Søren Ertmann var ramt af skud i nakken og ryggen, mens Jan Lindskov blev skudt gennem halsen.

Efter anholdelsen fandt politiet krudtrester på hans hånd og hans tøj, og hans DNA blev samtidig fundet på gerningsvåbnet. 

Læs også
Ung mand er skyldig i dobbeltdrab i Sorø
Læs også
Ung mand er skyldig i dobbeltdrab i Sorø

Uenigheder om lånte penge

Bonnie Cleo Andersen, som var kæreste med den drabte Jan Lindskov, forklarede under den første retssag i juli måned, hvordan den 23-årige morgenen før drabet pludselig dukkede op i hendes hjem, hvor Jan Lindskov også befandt sig.

- De begyndte at diskutere. Jan var rigtig gal. Han lovede ham øretæver, og så ser jeg, at den unge mand står og vifter med en pistol, sagde hun om episoden ifølge Ekstra Bladet. 

Uenighederne mellem Jan Lindskov og den 23-årige Asbjørn Hellingsø Haferbier handlede angiveligt om lånte penge for 45.000 kroner.

Landsretten beslutter onsdag, hvor lang tid Asbjørn Hellingsø Haferbier skal i fængsel.


Nyhedsoverblik