DNA-match får 21-årig hjemmerøver anholdt

Arkivfoto. Foto: TV ØST

I 2015 var ældre fra blandt andet Vordingborg og Rødby ofre for hjemmerøveri. Nu er en 21-årig mand fra Polen blevet anholdt på baggrund af et DNA-hit.

I 2015 var ældre, gangbesværede mennesker nemme ofre, da hjemmerøvere slog til mod tre adresser i Vissenbjerg, Vordingborg og Rødby. 

Det hele foregik mellem august og september, hvor røverne også udøvede tricktyverier mod flere ældre. 

Men nu er en 21-årig polsk mand blevet tiltalt for de tre hjemmerøverier samt for 22 tricktyverier over det meste af landet, mens en 26-årig polak i maj sidste år blev idømt 6 års fængsel for sin andel i Vissenbjerg-røveriet og en lang række tricktyverier.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Opmærksomhed afledt

Gerningsmændene ville henvende sig til de ældre i deres hjem for at sælge nogle kort og samtidig spejdede efter værdier.

- Det er ældre, i vidt omfang gangbesværede mennesker, der blev opsøgt på deres bopæl. Ved tricktyverierne blev de ældres opmærksomhed afledt, imens de blev bestjålet, siger anklager, Stephanie Reby til Ekstra Bladet. 

- Ved hjemmerøverierne var fremgangsmåden den samme, altså at man henvender sig for at sælge kort, men herefter begår røveri mod de ældre for at få værdier.

DNA-match fik 21-årig anholdt

Ofrene ved hjemmerøverierne var henholdsvis 73, 82 og 94 år. De har alle skader efter røverierne - men ikke alvorlige.

Det var et DNA-match ved et hjemmerøveriet i Vissenbjerg, der gjorde, at den 21-årige mand blev anholdt. For manden sad nemlig allerede i fængsel i forbindelse med en sag hos Midt- og Vestsjællands Politi, hvor hans DNA var registreret. 

Sagen er samlet på Fyn, da det var under efterforskning i Fyns Politi, at der kom DNA og fingeraftryks-match på de to sager fra Sjælland.

Sagen skal køre som en nævningesag ved Retten i Odense i maj og juni 2017.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App