DMI varsler om skybrud og torden i hele regionen

DMI varsler nu skybrud og torden med vindstød over hele regionen. Varslingen gælder nogle steder allerede fra klokken 11.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag skulle ellers have budt på en vaskeægte sommerdag.

Men nu skal gummistøvlerne og paraplyen alligevel frem. For DMI varsler skybrud, torden og vindstød i Sydsjælland, Midtsjælland, Stevns, Odsherred og Sorø, Lolland-Falster, Kalundborg og Slagelse. 

På Lolland-Falster og i Kalundborg og Slagelse er varslingen gyldig fra klokken 11 frem til klokken 17. I resten af regionen gælder varslingen fra klokken 13 til klokken 19.

DMI oplyser, at der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 milimeter regn på 30 minutter, og at der er risiko for kraftig torden med vindstød over 15 meter i sekundet.

Desuden meddeler DMI, at torden kan medføre fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Samtidig kan skybrud medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik