DMI: Problemer med snefygning fortsætter torsdag

Foto: Per Rasmussen

Resten af dagen bliver præget af snebyger og blæst, men vinden aftager i løbet af aftenen og natten.

Sneen og snebygerne forlader ikke Sydsjælland og Lolland-Falster foreløbig.

Sådan lyder meldingen fra DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, onsdag eftermiddag.

Varslen om snefygning gælder til i morgen tidlig klokken 06.00. Men man skal dog være opmærksom på, at der kan stadig lokalt være snefygning

Jesper Eriksen, vagthavende meterolog, DMI

- Der er stadig snebyger og blæst på vej, så vejret kører lidt i samme spor, siger Jesper Eriksen, vagthavende meterolog hos DMI.

Torsdag ikke så slem snefygning

I løbet af natten vil vinden dog aftage, så torsdag morgen skulle ikke blive ligeså slem som onsdag morgen, hvad angår snefygning.

- Blæsten er frisk til hård resten af dagen, men vil i aften og i nat aftage. I morgen tidlig vil der stadig være problemer med snefygning men slet ikke lige så omfangsrigt som i dag, siger Jesper Eriksen. 

  Foto: Anders Riisgaard - TV ØST

Det seneste døgns tid har DMI udsendt varsling om snefygning for Sydsjælland og Lolland-Falster. Den varsel vil ophøre torsdag morgen, men man skal stadig være varsom, lyder det.

- Varslen om snefygning gælder til i morgen tidlig klokken 06.00. Men man skal dog være opmærksom på, at der kan stadig lokalt være snefygning, siger vagthavende.

Ikke usædvanlig med sne i marts

Selvom det efter kalenderen er forår i morgen, 1. marts, så er det langt fra usædvanligt, at der er sne i marts. Men temperaturene, som i aften og i nat vil snige sig helt ned på mellem 6 og 10 graders frost er dog usædvanlig.

- Der er iskold luft, og det er ret usædvanligt. Men vi har både haft sne og snebyger i marts, så det er der ikke noget usædvanligt i, siger Jesper Eriksen. 

  Foto: Anders Riisgaard - TV ØST

Det er Sydsjælland og Lolland Falster, der har fået sne, og sådan fortsætter det i vores region. For ifølge Jesper Eriksen får Vestsjælland og Odsherred ikke sne.

- De kan måske få enkelte snebyger, men ikke noget, der betyder noget, siger han.

Du kan løbende følge DMI's regionale udsigter på DMI's hjemmeside.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App