DMI ophæver varsel om snestorm: - Det er droslet meget ned

Arkivfoto. Foto: Claus Lücking

I morges varslede DMI om snestorm på Falster og Møn, men nu ophæver de varslet, da der hverken kommer så meget blæst og så meget sne.

Måske er foråret tættere på, end vi troede.

For DMI ophæver nu varslet om snestorm på Falster og Møn. For hverken vinden eller sneen bliver som slem, som de havde forventet. Det oplyser Mette Wagner, der er vagthavende ved DMI.

- Det er en god blanding af begge dele. Vinden trækker mere mod øst, det vil sige, at der vil være en svag til jævn vind og stedvis op til frisk, når nedbøren kommer ind til øerne – Lolland og Falster, siger hun.

Læs også DMI varsler: Snestorm kan være på vej til Møn og Falster

- Så kriteriet med vinden vil ikke gå i en snestorm. 

To til otte centimeter sne

Helt fri går områderne dog ikke for sneen, siger Mette Wagner.

- Der vil stadig komme nedbør med sne, og der kunne godt tænkes at ligge mellem to og otte centimeter sne, men det er heller ikke kriteriet – der skal komme mellem seks til ti centimeter sne inden for seks timer. Og skulle det være kraftig snefald, skulle vi helt op på 15 centimeter på seks timer, og det forventer jeg heller ikke, vi får, siger hun.

De to til otte centimeter vil falde frem til søndag aften.

- Så det er droslet meget ned, siger Mette Wagner.

- Det ser ud til, at det bevæger sig mere sydøstligt om, hvor vi først troede, det var nordligt. Og det var der, usikkerheden kom – hvor nordligt ville det bevæge sig? Og lige nu ser det ikke ud til, at det bliver så voldsomt. Plus vindfeltet ikke bliver så kraftigt i de områder, hvor vi satte varslet op, siger hun.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App