DMI efter tørre bække: Der mangler stadig megen regn

Selvom det regner og er gråt vejr, så er vi stadig langt efter den normale nedbør i dette efterår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bække er tørret ud, og der mangler rigtig meget vand i vandløbene på Sydsjælland.

Det giver fiskene problemer – og årsagen er klar: Vi ligger langt under de nedbørsmængder, som vi normalt får.

Det forklarer vagthavende meteorolog Dan Nilsvall fra DMI, efter TV ØST søndag kunne fortælle, at der mangler så meget vand i bække og andre mindre vandløb, at det giver problemer for havørrederne.

- Jeg har ikke de præcise tal – men vi har haft et rigtig tørt efterår. Jeg vil skyde på, at man på Sydsjælland mangler 60-70 millimeter nedbør i forhold til de mængder, som vi normalt får alene i oktober og november måned, siger han. Han understreger dog, at december indtil videre ser ud til at være på eller lidt over det normale niveau.

Vi er fortsat langt bagud med regnen i det meste af vores område, som det her kan ses på et kort fra DMI, der opgør mængden af nedbør i løbet af efteråret.
Vi er fortsat langt bagud med regnen i det meste af vores område, som det her kan ses på et kort fra DMI, der opgør mængden af nedbør i løbet af efteråret. Foto: DMI

Ekstremt tør sommer

Især på Syd- og Midtsjælland ramte tørken i sommeren 2018 ekstremt hårdt. Træer tørrede ud og døde, og det tørre græs opslugte den smule regn, der faldt. Fra 1. maj og indtil 19. juli faldt der således kun 45 millimeter regn.

Her beregnede TV 2 Vejret, at Danmark manglede omkring 95 millimeter regn.

Satellitbilleder kunne således vise et Danmark, der ikke var grønt som normalt, men som i stedet fik en stærk brunlig nuance.

Først i august måned begyndte der igen at falde regn – og efteråret igennem har væres region ligget under den forventede nedbør.


Nyhedsoverblik