Diskoteker opfordres til at håndtere befølinger i nattelivet

Diskoteker opfordres til at tage hånd om et stigende antal anmeldelser om befølinger i nattelivet - men det gør de allerede, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sexistiske bemærkninger og et klap bag i er, hvad mange kvinder oplever, når de tager en tur på diskoteket.

Hos politiet er der sket en stigning i antallet af anmeldelser om befølinger og sexisme både i hverdagen og i nattelivet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at antallet af anmeldelser om befølinger i Region Sjælland er steget med 92 procent fra 2015 til 2016.

Hos den frivillige forening Everyday Sexism Project håber man på, at diskotekterne lader sig inspirere af udlandet og tager særligt ansvar for de situationer, der kan opstå på en aften ude i byen.

quote Jeg vil gerne appellere til barene, værtshusene og diskotekerne, så de tager ansvar for det, der sker hos dem

Maria Vicki Lindbaum, formand i Everyday Sexism Project

- Jeg vil gerne appellere til barene, værtshusene og diskotekerne, så de tager ansvar for det, der sker hos dem. I England har man lavet et samarbejde for at videreuddanne personalet til ikke kun alene håndtere situationerne, når de opstår, men også til at kunne spotte situationerne, inden de opstår for at opdage, hvis der er nogle af dem, der er ubehageligt tilpas, siger Maria Vicki Lindbaum, formand i Everyday Sexism Project.

Sjældent tilfælde

Lars Børsting er formand i Horesta Natteliv, en arbejdsgiverorganisation for blandt andet natklubber, diskoteker og barer, og bestyrelsesformand for den frivillige organisation Nox Network, som favner 40 diskoteker, tidligere kendt som Crazy Daisy og Buddy Holly.

Han mener, diskotekerne allerede har en kontrolfunktion, som varetager denne form for situationer og understreger, at det ikke er noget, de særlig ofte støder på.

- Det er ikke noget, jeg har indtryk af er særlig udbredt. Det er meget sjældent, at vi støder på det i vores forretninger. Når vi endelig støder på det, er det min klare opfattelse, at det bliver håndteret meget professionelt af vores kontrolfolk, siger Lars Børsting.

quote Det er ikke noget, jeg har indtryk af er særlig udbredt. Det er meget sjældent, at vi støder på det i vores forretninger

Lars Børsting, bestyrelsesformand i Horesta

I nattelivet er der forskellige ting, man kan blive utryg over. Og har man været oppe at skændes med nogen, blevet lidt for fuld, eller hvis man er blevet befamlet, mener Lars Børsting, at kontrolfolkene er uddannet til at varetage opgaverne.

- Hvis nogen føler sig forulempet af en anden, om det så er befamling eller via dialog, så tager vi fat i episoden, hvis vi får kendskab til den samme aften. Vi tager dialogen med dem, som har været indblandet i den. Hvis det så viser sig, at der er en, som ikke kan finde ud af, hvad man må og kan sige og gøre, så bortviser vi vedkommende. 

Læs også
Faithfull blev befamlet i nattelivet: - Det var virkelig ubehageligt
Læs også
Faithfull blev befamlet i nattelivet: - Det var virkelig ubehageligt
Sexchikane
Læs også
Mandeforsker om sexchikane: Mændene føler en kulturel berettigelse til kvinderne
Sexchikane
Læs også
Mandeforsker om sexchikane: Mændene føler en kulturel berettigelse til kvinderne

 


Nyhedsoverblik