Dinosaurerne kommer til Lolland

Fra 2018 bliver det muligt at se dinosaurer på Lolland, når Knuthenborg Safaripark åbner det helt nye område ”Dinosaurskoven” på 30.000 kvadratmeter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inde i skoven blandt de høje træer, der endnu sidder blade på, er der stadig en vis ro. Det er dog ikke en ro, der varer ved, for om bare en måned rykker den første container ind.

Vi befinder os i fugleskoven i Knuthenborg Safariparks østlige del. Denne del af safariparken har indtil videre været domineret af fugleliv, men fra april næste år, rykker der helt andre forhistoriske dyr ind. Knuthenborg Safaripark åbner nemlig et helt nyt område kaldet ”Dinosaurskoven”.

- Det er en helt ny og spændende oplevelse, hvor vi har 22 fullsize dinosaurer i et område med store træer, som dengang de levede. Dinosaurerne kan alle sammen bevæge sig og er alle lavet efter den seneste forskning fra Tyrannosaurus rex til de helt små raptore, fortæller Christoffer Knuth, der er ejer af Knuthenborg Safaripark.

Den beskrevne del er dog kun ene del af det nye område, der er nemlig også bygget et helt nyt videnscenter.

- Den anden del ligger oppe bagved, og det er så selve forskningsstationen, som vi kalder det, som er et kæmpe stort område med telte, hvor vi har udstilling af rigtige knogler fra dinosaurer. Som barn kan man ikke bare få en rigtig god oplevelse, men også en rigtig god læring, siger Christoffer Knuth.

Skal give bedre forståelse

Og det med at lære, er en helt central del af Dinosaurskoven og ikke mindst Knuthenborg Safaripark. For spørger man Christoffer Knuth, så hænger de to ting ret godt sammen.

- Grunden til vi laver det er, at vi synes forståelsen af de dyr, vi har her i Knuthenborg Safaripark, faktisk bliver bedre ved at have en stor udstilling af dyr, som faktisk er uddøet. Vi får også en bedre oplevelse af dinosaurerne af at have levende dyr. Fx en triceratop, hvordan kan man sammenligne den med et næsehorn, siger Christoffer Knuth.

Man skal dog ikke forvente, at det bliver som en hver anden dag på skolebænken, men en næsten eksotisk oplevelse. I hvert fald ifølge Christoffer Knuth.

- Du får en ret vild oplevelse. Det bliver meget autentisk, og det bliver meget flippet. Men det bliver også en oplevelse, hvor du lærer rigtigt meget, for du kommer til lære meget om hvorfor uddøde dyrene. Hvilken plads havde de i naturen og hvad er linkene til de dyr, der er her i dag?

Parkens største investering

Den nye Dinosaurskov er det største tiltag fra parkens side hidtil, og det på trods at Knuthenborg Safaripark de seneste år har bygget et stort vand- og legeland samt Europas stejleste vandrutchebane. Dinosaurskoven bliver dog væsentlig større end det.

- Både omfangsmæssigt, kapacitetsmæssigt og økonomisk er det vores største investering, og det kommer til at fylde meget internt, og det kommer til fylde meget økonomisk. Det er et område, der kommer til at fylde 30.000 kvm, hvilket er rigtig stort, når det er så intensivt, som det er. Så i alle aspekter, er det noget som er meget stort for os, siger Christoffer Knuth.

Hvad præcis det koster at etablere det nye område, vil Christoffer Knuth ikke sige, men det bliver i hvert fald et tocifret millionbeløb. Men til trods for, at det er en stor investering, mener Christoffer Knuth, at det er det hele værd.

- Vi mener, det er noget vores gæster vil sætte rigtig meget pris på, så hvis vi føler, det er noget gæsterne er glade for, så vil vi også gerne investere i det.

Dinosaurskoven indvies, når næste sæson starter den 27. april 2018.


Nyhedsoverblik