Dieseltyve plager regionen: - Det er noget svineri, man ikke kan have sine ting i fred

Både politi og lastbilchauffører melder om et stigende antal dieseltyverier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere dieseltyve plager lige nu regionen.

Et af de steder, der har været hårdt ramt af dieseltyverier, er det lollandske vognmandsfirma Sax Trans i Sakskøbing med cirka 60 last- og varebiler.

- Vi har indenfor de sidste 14 dage været meget plaget, hvor de (dieseltyvene red.) næsten har været her hver nat. De kommer ind med dunke og noget batteridrevet pumpeværk, som de suger med. Det har været rigtig slemt, siger Lars Frederiksen, kørselsleder hos vognmandsfirmaet Sax Trans.

quote Selvom tanken på lastbilen er låst, så brækker de den bare op

Lars Frederiksen, kørselsleder hos vognmandsfirmaet Sax Trans

Ifølge ham slår dieseltyvene til et par gange dagligt.

- De tager 100 til 200 liter pr. gang. Det koster jo næsten ti kroner for en liter diesel, så det løber op, siger Lars Frederiksen om de økonomiske konsekvenser.

Derfor forsøger man hos Sax Trans at sikre sig mod dieseltyverierne, men det er en svær kamp, erkender Lars Frederiksen.

- Selvom tanken på lastbilen er låst, så brækker de den bare op. Man kan ikke rigtig dæmme op for det. Derfor er vi nu i gang med at øge overvågningen, siger han.

Artiklen fortæstter under billedet.

Et af de steder, der har været hårdt ramt af dieseltyverier, er det lollandske vognmandsfirma Sax Trans i Sakskøbing med cirka 60 last- og varebiler.
Et af de steder, der har været hårdt ramt af dieseltyverier, er det lollandske vognmandsfirma Sax Trans i Sakskøbing med cirka 60 last- og varebiler. Foto: Ida Valsted - TV ØST

På parkeringsområdet Troels Jørgensens plads, som også ligger i Sakskøbing, holder der flere lastbiler, og her er chaufførerne ligeledes plaget af dieseltyve. 

- Jeg kan ikke forstå, at de (dieseltyvene red.) tør komme her. Der er arbejdsfolk på området døgnet rundt. Men de er ligeglade. Så sent som i går var vi to minutter for at have dem (tyvene red.). Vi har nogle folk, der kørte op på pladsen for at kigge og opdager en gammel varevogn. Men selvom de ved, at de er blevet opdaget, så kommer de to timer efter og suger en lastbil, siger Lars Frederiksen og fortæller, at man er i kontakt med det lokale politi om tyverierne.

Tvunget til at tage lastbilen med hjem

Et andet sted i Sakskøbing, hvor man også er plaget af dieseltyverier, er på Troels Jørgensens Plads, et større parkeringsområde for lastbiler.

quote Det er noget forbandet svineri, at man ikke kan have sine ting i fred

Jimmi Due Bohn, lastbilchauffør hos Bursø Transport

- Nu har jeg holdt der med min lastbil i to år, og jeg har ikke oplevet et eneste dieseltyveri før i torsdags, hvor de har smadret tankdækslet og suget 60 til 80 liter. Natten efter så er tyvene der igen og suger det, der er på tanken, siger Jimmi Due Bohn, lastbilchauffør hos Bursø Transport.

- Det er noget forbandet svineri, man ikke kan have sine ting i fred, tilføjer han.

De seneste dieseltyverier betyder, at Jimmi Due Bohn nu har valgt at tage lastbilen med hjem efter fyraften.

- Jeg fik en spritny lastbil i fredags efter at være suget to gange på den gamle, og nu spænder jeg simpelthen traileren af over på pladsen og tager lastbilen med hjem. Men det burde ikke være nødvendigt, at jeg skal slæbe den med hjem i parcelhuskvarteret. Det er et irritationsmoment for mig, men det er jeg simpelthen nødt til lige nu, siger Jimmi Due Bohn. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Et af de steder, der har været hårdt ramt af dieseltyverier, er det lollandske vognmandsfirma Sax Trans i Sakskøbing med cirka 60 last- og varebiler.
Et af de steder, der har været hårdt ramt af dieseltyverier, er det lollandske vognmandsfirma Sax Trans i Sakskøbing med cirka 60 last- og varebiler. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Han har efterfølgende anmeldt begge sager til politiet.

Politiet: Det er blomstret op igen

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter man de mange sager om dieseltyverier.

quote Der har den seneste tid været en del dieseltyverier fra lastbiler og fra tanke

Bo von Würden, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der har den seneste tid været en del dieseltyverier fra lastbiler og fra tanke generelt. Det kommer gerne i perioder og plejer at være omkring vinter, men lige nu er det blomstret op igen, siger Bo von Würden, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har dog ikke præcise tal på, hvor mange sager om dieseltyveri, der er anmeldt.

- Man skal altid kontakte os, når man har været ude for et tyveri, og vi er meget interesseret i at høre fra folk, hvis de ser noget mistænkeligt eller personer, der har en mistænkelig adfærd i forbindelse med dieseltyverier, siger Bo von Würden.

I nabokredsen har man ikke oplevet samme stigning i forhold dieseltyverier.

- Vi har kun haft én anmeldelse indenfor de seneste 14 dage. Vi er inde i en stille periode lige nu, men det kan hurtigt blomstre op igen, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge ham risikerer dieseltyve en bødestraf, hvis de bliver anholdt og dømt for deres lovovertrædelser. Det kan dog ende med en fængselsstraf, hvis der er tale om personer, som står bag gentagende dieseltyverier.


Nyhedsoverblik