Diamond spreder glæde: - Den må gerne komme hele tiden

Den 6-årige hund Diamond har flere gange besøgt beboerne på bostedet Søbæk Have i Jyderup. Hun giver dem nye sanseindtryk og spreder glæde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Eva Kofoed tager imod godbidden og giver den forsigtigt til 6-årige Diamond, som tålmodigt sidder foran hende og venter. Hun er forsigtig, for hun er engang blevet bidt af en schæfer.

Men Diamond er ikke farlig, og det finder Eva Kofoed også hurtigt ud af.

- Det var vel nok en oplevelse, udbryder hun, da Diamond har slugt godbidden i en enkelt mundfuld.

Eva Kofoed bor på Søbæk Have i Jyderup, som er et bosted med aktivitetscentre for voksne med varig funktionsnedsættelse og forskellige behov for støtte.

quote Den er sød. Den er rolig og stille. Sådan nogle hunde kan jeg godt lide, og jeg er glad for, at den kommer på besøg

Eva Kofoed, beboer på Søbæk Have

Giver en anden form for nærhed

Indtil videre har de haft besøg af Diamond fire gange. Hunden er besøgshund gennem TrygFonden.

- En besøgshund giver rigtig meget til brugerne. De har ikke mulighed for at have en hund derhjemme, og vi synes, den giver dem meget i forhold til nærhed og en anden kontakt end den, man har mellem mennesker, fortæller teamleder Anja Eriksen hos Søbæk Have.

Og hundens tilstedeværelse gør i hvert fald stort indtryk på Eva Kofoed.

- Den er sød. Den er rolig og stille. Sådan nogle hunde kan jeg godt lide, og jeg er glad for, at den kommer på besøg. Den må gerne komme hele tiden. Det er godt, det er kommet på tale, at vi kan have en dejlig hund på besøg, fortæller hun.

Noget andet end normalt

Ifølge teamlederen giver hunden beboerne nogle andre samtaleemner, end de normalt har i hverdagen, hvor det hele hurtigt kan gå op i aktiviteterne på centret, og hvad der er at spise.

- I det øjeblik hunden er her, er der meget glæde. Det er et rigtig godt samtaleemne, at der kommer noget andet ind udefra, som ryster lidt op i det, vi normalt plejer at gøre, siger Anja Eriksen.

Søbæk Have udvider deres dyre-repertoire I december får de besøg af besøgsheste. 


Nyhedsoverblik