Dialogmøde om uroligheder i Haslev: Flere ting, politiet ikke kendte til

Torsdag aften er beboerne i Haslev samlet til dialogmøde om urolighederne i byen. Her er kommet nye oplysninger frem, politiet ikke har hørt om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Haslev har længe været præget af uroligheder, og byens beboere og forretningsdrivende er utrygge ved at færdes på Jernbanegade.

Problemet bunder i en gruppe unge, der udøver vold og kommer med trusler, og balladen har ført til, at flere taxichauffører ikke længere vil køre i Jernbanegade i weekenden.

For at få situationen tilbage på ret køl har politiet og borgmester Knud Erik Rasmussen (A) her til aften inviteret til dialogmøde om problemerne. 

Allan Holm
Læs også
Uroligheder i Haslev: Nu inviteres borgere til dialogmøde
Allan Holm
Læs også
Uroligheder i Haslev: Nu inviteres borgere til dialogmøde

Haslev er ikke utryg

Under aftenens møde kan borgerne stille spørgsmål til politiet og SSP-personale, og ifølge politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Allan Holm er politiet i løbet af aftenen blevet bekendt med ting, de ikke vidste i forvejen.

- Vi er mødt op i dag for at få dialogen med borgerne. Ifølge vores tal og de anmeldelser, vi modtager, er Haslev ikke en utryg by. Vi synes, vi gør nok ud fra det grundlag og de anmeldelser, vi er bekendt med. I dag kommer det så frem, at man har kendskab til ting, der ikke er anmeldt til politiet. Hvis vi skal kunne hjælpe, er det vigtigt, at man anmelder tingene, så vi kan reagere, siger han.

haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev
haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

Stået på i flere år

Morten Nielsen, som bor i Haslev og flere gange har oplevet unge, der har forsøgt at trænge ind, når hans søn har holdt fest, giver ikke meget for Allan Holms forklaring.

- Jeg er meget uforstående over for, at politiet ikke skulle kende til det. Det har i hvert fald stået på i to år – og det er altså episoder, der er anmeldt til politiet, siger han.

Allan Holm mener dog ikke, at politiet har haft skyklapper på i forhold til urolighederne i Haslev.

-Vi handler på de anmeldelser, vi får. Naturligvis har vi også efterforsket de sager. Men nogle ting er ikke strafbare, og dem kan ikke handle på. Andre ting ligger i kommunalt regi, siger politiinspektøren. 


Nyhedsoverblik