DGI langer ud efter transportminister efter lukning af broløb over Storebælt

Utilfredsheden over lukningen af Broløbet over Storebælt stiger. Nu har idrætsforeningerne DGI og DIF sendt et åbent brev til transportministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har skabt undren og frustration hos DGI og DIF, efter det kom frem, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil forbyde sportsbegivenheder som Broløbet over Storebælt, fordi det generer biltrafikken.

Siden udmeldingen fra Ole Birk Olesen har kritikken haglet ned over ministeren, ligesom flere partier på Christiansborg ønsker beslutningen genovervejet.

quote Hvis man gerne vil have mange til at være aktive, så må man skabe nogle unikke sportsbegivenheder. Broløbet er en rigtig unik sportsbegivenhed.

Majken T. Nielsen, næstformand i DGI Midt- og Vestsjælland

Nu har Danmarks Idrætsforbund sammen med DGI meldt sig i kortet af kritikere og skrevet et åbent brev til ministeren, hvor de blandt andet skriver:

- Med dit ønske om at lukke for muligheden for broløb over blandt andet Storebælt, rykker du ved noget af det, der er smukkest ved Danmark. 

Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker
Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker

Længere nede i brevet skriver de, at et broløb kan være med til at holde liv i det foreningsdanmark, der blandt andet spiller en stor rolle for både børn og voksnes sundhed samt for integrationen.

Broløb er en unik sportsbegivenhed

Nu håber de to forbund at regeringen vil ændre beslutningen om at lukke Broløbet:

- Vi håber, at regeringen vil leve op til, at de har støttet bevæg dig for livet (en bevægelse der blandt andet skal for 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025 red.). I den står der, at man gerne vil have 75 procent af befolkningen til at være aktive, siger Majken T. Nielsen, næstformand i DGI Midt- og Vestsjælland, til TV ØST og tilføjer: 

morten_boegh_soerensen_._koe.jpg
Læs også
Minister om lukning af Broløbet: - Tour de France kan få dispensation
morten_boegh_soerensen_._koe.jpg
Læs også
Minister om lukning af Broløbet: - Tour de France kan få dispensation

- Hvis man gerne vil have mange til at være aktive, så må man skabe nogle unikke sportsbegivenheder. Broløbet er en rigtig unik sportsbegivenhed. Sidste gange var der 12.000 løbere, der deltog. Og det ville være synd, hvis de ikke længere kan få lov til at løbe over broen.

TV ØST har flere gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra transportminister Ole Birk Olesen. 


Nyhedsoverblik