DF’er opfordrede til at skyde migranter: - Jeg har intet imod at give Spanien et godt råd

Steen Petersen (DF) skrev på Facebook, at spansk politi bør skyde mod migranter. Læs interviewet med ham her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Steen Petersen (DF) valgte mandag eftermiddag at trække sig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, efter han i et opslag på Facebook opfordrede spansk politi til at skyde mod migranterne, der kommer mod Europa via Middelhavet.

Lokalpolitikeren havde i opslaget på Facebook underskrevet sig med sin formandstitel, og det faldt flere medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for brystet.

Steen Petersen ændrede senere sit opslag, så det var ham selv som privatperson – ikke som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, der var afsender. Han endte dog med at slette opslaget fra Facebook.

quote Jeg er borger i et demokrati, og jeg kommenterer hvad som helst. Det har jeg lov til

Steen Petersen (DF), Faxe Kommune

Du lavede et Facebook-opslag, hvor du på vegne af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune opfordrer spansk politi til at bruge deres skydevåben, og betjentene skal skyde for at ramme. Står du ved dit opslag på Facebook?

- Ja, men jeg vil gerne tilføje noget. Selvfølgelig er der nogle regler for, hvordan man gør sådan noget, og de spanske politibetjente har også sådan nogle regler. Dem skal de selvfølgelig følge, og der er en procedure, man skal følge, når man bruger magt, og den går jeg ud fra, at de følger, svarer Steen Petersen.

Var det på vegne af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, at du kom med den holdning?

- Det var mig selv og mine egne synspunkter, svarer han.

- Dansk Folkepartis politik er helt klar

Gik det for hurtigt, da du skrev opslaget?

- Det tror jeg ikke. Dansk Folkepartis politik er helt klar: Et totalt asylstop og et totalt stop for familiesammenføringer, og det betyder et stop for islamiseringen af Danmark, og det er væsentligt, siger Steen Petersen. 

sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag
sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag

Gruppeformanden for Dansk Folkeparti i Faxe Kommune, Eli Jacobi Nielsen, siger, at det ikke er deres generelle politik, at man decideret skal skyde migranter, og udmeldingen fladt flere af medlemmerne for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for brystet. Kan du forstå dem?

- Ikke når jeg har rettet det og sagt, at det er den anden udgave, der tæller. Men i øvrigt er det sådan, at der er regler for den slags i alle europæiske lande. Grækenland har endda været så smarte, at de har fået Tyrkiet til at gøre det for sig, svarer Steen Petersen.

Indrømmer fejl

Så du indrømmer, at det var en fejl?

- Det var en fejl, at jeg skrev, at det var på vegne af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Det var tilstrækkeligt, at jeg skrev nedenunder, at jeg var formand for udvalget, svarer Steen Petersen. 

Hvorfor vælger du som kommunalpolitiker i Faxe Kommune at gå ind i en sag, som sker i Spanien?

- Fordi jeg kommenterer hvad som helst. Jeg er borger i et demokrati, og jeg kommenterer hvad som helst. Det har jeg lov til, siger Steen Petersen og tilføjer:

- I et land, hvor der er ytringsfrihed, der må det være muligt at ytre sig, og det er det, jeg gør. Og jeg har intet imod at give Spanien et godt råd.

Er blevet politianmeldt

Jytte Høi Hammer fra Lundby har politianmeldt Steen Petersen. Hun fandt hans opslag ved at surfe på Facebook.

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg er rystet over den snigende fascisme, der er i samfundet. Det er så uhyggeligt, siger hun til dr.dk.


Nyhedsoverblik