DF i dyb splittelse på Lolland: Laver flere lister til kommunalvalget

Ved det kommende kommunalvalg vil vælgerne i Lolland Kommune formentlig kunne stemme på to forskellige versioner af Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vælgerne skal holde tungen lige i munden, hvis de ved det kommende kommunalvalg til november vil stemme på Dansk Folkeparti i Lolland Kommune.

For ved det kommende kommunalvalg vil vælgerne i kommunen formentlig kunne stemme på to forskellige versioner af Dansk Folkeparti. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

quote Vi vil ikke finde os i det kup, der blev lavet mod os

Henning Rasmussen, Dansk Folkeparti i Lolland Kommune

De tre nuværende byrådsmedlemmer for Dansk Folkeparti i Lolland Kommune, Eric Steffensen, Erik Kjelgaard og Henning Rasmussen har ifølge avisen ikke accepteret deres placering nederst på partiets opstillingsliste, der blev stemt om på partiets generalforsamling for nogle uger siden. 

- Vi vil ikke finde os i det kup, der blev lavet mod os. Derfor laver vi nu en opstillingsliste mere - som vi betegner som den rigtige, hvor Eric Steffensen er vores spidskandidat, siger Henning Rasmussen til avisen.

110903_df_valgkamp.jpg
Læs også
DF har flest dobbeltmandater i Region Sjælland
110903_df_valgkamp.jpg
Læs også
DF har flest dobbeltmandater i Region Sjælland

Dermed stiller Dansk Folkeparti ifølge avisen med to lister ved kommunalvalget til efteråret.

Spidskandidat: Barnligt ud over alle grænser

Anette Knoblauch, der blev udpeget som Dansk Folkepartis spidskandidat på generalforsamlingen, har kun hovedrysten tilovers for den nye udvikling.

- Det forbavser mig egentlig ikke. De blev rystet, da jeg blev valgt. Men jeg synes, at det er barnligt ud over alle grænser, siger hun til avisen.

quote Det er barnligt ud over alle grænser

Anette Knoblauch, Dansk Folkeparti i Lolland Kommune

- Det er barnligt ud over alle grænser. Det er simpelthen for meget, tilføjer hun.

Bestyrelse bakker op om oprettelsen

Ved kommunale valg kan flere lister få samme bogstav, der suppleres med et tal. På den måde kan et parti opstille flere lokale lister, der indgår i listeforbund.

Ifølge avisen vil den nye opstillingsliste rumme i alt seks kandidater og være sideordnet opstillet.

Eric Steffensen, der er spidskandidat på den nye liste, oplyser til Lolland-Falsters Folketidende, at partiforeningens bestyrelse bakker op om oprettelsen.


Nyhedsoverblik