En fredning vil blive dyr for kommunen

Holbæk Kommune sukker ved tanken om en eventuel fredning af kyststrækninger på Orø. Det vil nemlig give udgifter til den i forvejen slunkne kommunekasse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den smukke natur på Orø midt i Isefjorden skal fredes, hvis det står til Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Der er ifølge foreningen en helt særlig naturfremkomst på Orø og ved øens kyster, og så er der også et stort turistpotentiale i at holde naturen ved lige.

quote Organisationerne og staten afsætter ikke penge til at hjælpe med plejen og vedligeholdelsen i disse sager. De glemmer, at det koster kommunerne en masse penge.

John harpøth (DF), formand, Klima- og Miljø Udvalget i Holbæk Kommune

Men hos Holbæk Kommune giver en eventuel fredning økonomiske bekymringer.

Kommunen står dårligt

Ifølge formanden for Klima- og Miljø Udvalget i Holbæk Kommune, John Harpøth (DF), så har kommunen ikke så meget at sige i den sag.

- Vi står dårligt over for så stor en organisation som Danmarks Naturfredningsforening i sådan en sag her. Som kommune kan man indgive sit høringsvar, og som regel er de gode til at lytte til argumenterne, siger han.

Kommunen har skrevet i sit høringsvar, at den bør ydes erstatning for udgifter som følge af en fredning.

Her er der tale om et beløb på 1,9 millioner kroner til anlæg af parkeringspladser, stier, trapper, hegning og lignende.

Svært at få dækket udgifter

Desuden mener kommunen, at der bør ydes erstatning på 50.000 kroner til udarbejdelse af en plejeplan plus 65.000 kroner årligt til natur- og stipleje.

Men det er ifølge John Harpøth (DF). svære forhåbninger ifølge John Harpøth.

- Organisationerne og staten afsætter ikke penge til at hjælpe med plejen og vedligeholdelsen i disse sager. De glemmer, at det koster kommunerne en masse penge, siger han.


Nyhedsoverblik