DF: Behov for at se på vedligeholdelsesregler

- Der kan være behov for at se på reglerne for vedligeholdelse af private boliger, lyder det fra René Christensen, Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen om den kollapsede altan på Hammerlodden i Nykøbing F., hvor seks unge kom til skade ved en ulykke lørdag nat, udløser behov for at se på reglerne for vedligeholdelse af private bygninger.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis René Christensen, der udover at være folketingsmedlem også er viceborgmester i Guldborgsund Kommune.

- Det er en tragisk sag, hvor manglende vedligeholdelse i værste tilfælde kan medføre dødsfald, siger René Christensen.

Behov for at se på regler

Derfor giver det anledning til, at se på reglerne for vedligeholdelse af privatejede bygninger og huse.

- Jeg har ikke en fiks og færdig plan for, hvad man skal gøre. Men der kan muligvis være behov for at tage en dialog om, det vil give mening at indføre et krav om et eftersyn af privatejede bygninger, der i 10 år ikke har skiftet ejer, siger han.

Han slår fast, at der i en del huse og privatejede ejendomme, kan findes eksempelvis elinstallationer, der ikke lever op til lovkravene.

- Hvis man indførte et krav om et tilsyn, så ville det måske også kunne påvirke prisen på husforsikringer i positiv retning. Det kunne man ihvertfald indgå i en dialog med forsikringsbranchen om, foreslår han.

Tager sagen op med partifælle

I første omgang vil han tage sagen op med sin partifælle på Christiansborg, boligordfører Merete Dea Larsen.

- Jeg vil høre hende ad, om der ikke kunne være mulighed for at se på behovet for eventuelle lovgivningsmæssige tiltag, så vi kan minimere risikoen for, at noget lignende sker i fremtiden, siger han.


Nyhedsoverblik