Det virker: Fartkontrol og skilte nedsætter hastigheden

Bilisterne letter i højere grad foden fra speederen, når de krydser Farøbroerne og Guldborgsundtunnellen. Forklaringen er simpel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en lang, sej kamp for færdselsbetjentene med at nedbringe antallet af fartsyndere ser deres arbejde nu endelig ud til virke.

For efter fartkontrollen er rykket helt ind ved Guldborgsundtunnellen og på Farøbroerne, ligesom der er sat skilte op i området, der fortæller om muligheden for fartkontrol, ja, så er hastigheden dalet.

Det skriver Folketidende.

quote Det har sat farten ned

Erik Mather, leder af Sydsjælland og Lolland-Falsters færdselspoliti

- Tidligere har vi ofte kunne tage 1000 bilister på en kontrol på tre til fire timer i at køre for stærkt før broerne og tunnellen. Men nu er vi rykket tættere på, og det har sat farten ned, samtidigt med vi har fået Vejdirektoratet til at sætte piktogrammer op, som viser, at der er fartkontrol. Det ser ud til at virke præventivt, siger Erik Mather, leder af Sydsjælland og Lolland-Falsters færdselspoliti, til avisen.

Det er ifølge politiet hovedsagligt daglige pendlere, der har lært, at de kan blive blitzet, hvis de kører for hurtigt på broerne og i tunnellen

Til gengæld er der blandt de mange fartbilister en del udlændige. Der er en aftale mellem Danmark og de nordiske lande om, at bøderne sendes direkte til bilisterne.


Nyhedsoverblik