Det lugter stadig af rådne æg – nu vil kommune politianmelde biogasanlæg

Lugten fra biogasanlægget i Kalundborg er blevet for meget for politikerne, som nu opfordrer administrationen til at politianmelde anlægget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lugten er blevet for meget for teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune.

Derfor har et enigt udvalg besluttet at opfordre administrationen i kommunen til at politianmelde biogasanlægget Kalundborg Bioenergi.

Lugt fra biogasanlæg
Læs også
Biogasanlæg lugter stadig af rådne æg: - Jeg kan ikke have vinduet åbent
Lugt fra biogasanlæg
Læs også
Biogasanlæg lugter stadig af rådne æg: - Jeg kan ikke have vinduet åbent

- Vi har besluttet, at vi går til næste trin i processen, fordi vi ikke kan se, de indskærpelser, vi har givet, får løst problemerne med lugt. Og derfor er vi nødt til at gå et trin videre, siger Hanne Olesen (S), der er medlem af udvalget.

Der lugter hele tiden

TV ØST skrev senest tilbage i marts om den fæle lugt fra biogasanlægget. Men også tilbage i oktober måned sidste år beskrev beboere i området, at der lugtede fra biogasanlægget.

Her beskrev flere borgere en lugt af rådne æg. En anden nabo ønskede ikke at invitere gæster på besøg på grund af lugten fra anlægget.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg kan ikke have døre og vinduer stående åben, siger Inger Petersen, der bor i Kalundborg.
- Jeg kan ikke have døre og vinduer stående åben, siger Inger Petersen, der bor i Kalundborg. Foto: Tina Mortensen - TV ØST

- Det er virkelig slemt, og de borgere, der bor derude, er ved at være desperate og bange for, at de ikke kommer derfra. Det er velbegrundet, siger Hanne Olesen.

- Dengang vi gav tilladelse, der blev der lavet en VVM-redegørelse, og der står, at der ikke skal være lugt af væsentlig karakter, og når der lugter, er det noget, der er varslet. Men der er vi slet ikke noget, for det lugter lidt hele tiden.

Tolerancen er væk

Også Jakob Beck Jensen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget, mener, at det er på tide, at der kommer handling.

- Vores opfattelse er, at de ikke på nogen måde lever på til den her miljøkonsekvensrapport, der beskriver, at der ikke på noget tidspunkt vil være lugtgener af væsentlighed. Og der nogle få gange om året kan være situationer med lugt, og hvis man har det, så er det vigtigt, at man informerer om det. At man er i kontrol, så man ved, hvornår det kan give lugtgener for naboerne. Og den kontrol er man slet ikke i, kan man sige, siger Jakob Beck Jensen.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at når man laver så stort et projekt, så kan der være noget indkøring. Men vores tolerance med at vente, det er vi for længst kommet forbi.

biogas_-_asnaes.jpg
Læs også
Grøn energi har en bagside:
Der lugter af rådne æg i Kalundborg
biogas_-_asnaes.jpg
Læs også
Grøn energi har en bagside:
Der lugter af rådne æg i Kalundborg

Nordvestnyt har været i kontakt med Kalundborg Bioenergi, men virksomheden ønsker ikke at kommentere på sagen, da den ikke har fået politianmeldelsen bekræftet af kommunen


Nyhedsoverblik