Arena-chef om Kim Larsens død: - Det er soundtracket til vores liv

Næstved Arena-chef Jakob Brixvold er meget berørt over Kim Larsens død. Han forklarer, at Kim Larsen kunne ramme usædvanligt bredt med sin musik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det berører mig helt vildt.

Sådan siger Næstved Arena-chef Jakob Brixvold, da TV ØST fanger ham på telefon søndag kort efter, nyheden om Kim Larsens død har bredt sig til hele landet.

quote På den ene side var han rebel og gad ikke stille op til hvad som helst, og på den anden side var han ufattelig folkelig. Det er ret imponerende, at han har kunne ramme bedsteborgeren og den rebelske teenager på samme tid

Jakob Brixvold, direktør, Næstved Arena

- Jeg går her på Nordre Fasanvej i København, og folk kører forbi i deres biler med nedrullede vinduer og spiller Kim Larsen-musik. Det er helt vildt, fortæller han.

Jakob Brixvold har med sin lange erfaring inden for musik- og eventbranchen haft lejlighed til at præsentere Kim Larsen for publikum flere steder. 

Men han er også personligt berørt af dødsfaldet på en måde, han ikke mindes at være ellers med kendte.

- Jeg kan ikke huske en anden kendt person er død, hvor det har berørt mig på samme måde. Det er jo soundtracket til mit liv, der passerer forbi, og sådan tror jeg, mange mennesker har det med hans musik, siger han.

Kim Larsen
Læs også
Kim Larsen er død
Kim Larsen
Læs også
Kim Larsen er død

Både rebel og folkelig

Jakob Brixvolds berøring med musik og events går langt tilbage. Han var med til at starte STARS i Vordingborg, og han har været i spidsen for brancheorganisationerne Dansk Live og Danske Koncert- og Kulturhuse, der repræsenterer spillesteder, koncerthuse og festivaler.

Ifølge ham kunne Kim Larsen favne utroligt bredt, og det er derfor, hans død fylder meget for danskerne.

- På den ene side var han rebel og gad ikke stille op til hvad som helst, og på den anden side var han ufattelig folkelig. Det er ret imponerende, at han har kunne ramme bedsteborgeren og den rebelske teenager på samme tid, siger Jakob Brixvold.

Dertil kommer at selve hans musik også ramte bredt, mener Jakob Brixvold.

- Der var både folkeviserne helt til rock and roll, og så var der film og alt muligt andet. Han havde mange facetter, siger han.

BLÅ BOG: Danmarks nationalskjald Kim Larsen

Navn: Kim Melius Flyvholm Larsen.

Født: 23. oktober 1945, 72 år.
Død: 30. september 2018.

Fødested: København.
Uddannelse: Folkeskolelærer.

Karriere: Sanger, sangskriver, guitarist og skuespiller.
Kim Larsen har siden 1970'erne været kendt som en af de mest populære kunstnere i Danmark nogensinde og har solgt millioner af plader.
Albummet "Midt om natten" er et af de mest kendte, og i 1984 blev filmen "Midt om natten" lavet. Kim Larsen spillede hovedrollen. Filmen vandt en Robert i 1985 i kategorien: Årets filmmusik.

Han debuterede som soloartist med albummet "Værsgo", og inden det sendte han sammen med Gasolin' pladen "Gasolin'" på gaden i 1971, fra den plade kom blandt andet "Langebro".
Gasolin' har udgivet otte danske album, mens bandet også udgav fire album på engelsk. 

Kim Larsen udgav syv soloalbum. Derudover har han indgået i eller samarbejdet med flere bands - heriblandt Kjukken.

Kilder: rabalderband.dk dr.dk imdb.dk

/ritzau/

Ville være tæt på publikum indtil allersidst

Kim Larsen var syg af prostatakræft, og måtte sidste år før jul aflyse sin vinterturné. Han vendte dog tilbage på sommerturné med Kim Larsen & Kjukken, hvor han blandt andet besøgte Rønnebæksholm d. 30. juni, som Jakob Brixvold var med til at arrangere.

- Det er jeg faktisk helt utroligt glad for, at vi nåede. Og jeg synes også, det er imponerende, at han som spillemand, ville han nok selv sige, blev ved med at spille og turnere for sit publikum indtil allersidst. Det er kun tre måneder siden, han spillede på Rønnebæksholm, og det er kun halvanden måned siden, han spillede på Smukfest. Det har jeg stor respekt for, at det var det han var og ønskede at være: I kontakt med danskerne i aller bredeste forstand, siger Jakob Brixvold.

Hans sidste koncert i vores region var i Holbæk den 25. august, hvor Kim Larsen & Kjukken spillede på Filmtorvet.


Nyhedsoverblik