Det er så yndigt at følges ad: Willy og Grethe fejrer krondiamantbryllup

Willy og Grethe Iskau fra Holbæk kan selv efter at have været gift i 65 år, ikke undvære hinanden. I dag, onsdag, blev deres krondiamantbryllup fejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra morgenstunden var alt, som det skulle være. Familien sang morgensang, æresporten var fint dekoreret og der var kommet brev fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Sådan startede dagen for 87-årige Grethe og 95-årige Willy Iskau, da de onsdag den 24. januar kunne fejre, at de har været gift i hele 65 år.

- Det er meget stort. Vi er meget stolte, siger Grethe Iskau med manden ved siden side til morgenbordet med familien.

Det startede med et bal

Grethe og Willy Iskaus eventyr startede tilbage i 1950, da de mødte hinanden for første gang. Der var bal på Lindenborg Kro.

- Vi dansede bare og havde det sjovt, indtil vi fandt ud af, at det kunne godt være, det var os, siger Grethe Iskau.

Derfor er det nok ikke helt forkert at sige, at det var kærlighed ved første blik.

- Det var det nok. Lynet slog ned, siger Grethe Iskau og kigger bekræftende på sin mand. Willy Iskau nikker og griner. Det er de vist enige om.

Tre år efter ballet blev de gift i 1953.

Den særlige opskrift

Efter hyggestunden med den nære familie, var der indbudt til fest på Hotel Strandparken i Holbæk. Her var både familie og venner samler, og der var faktisk flere af selskabet gæster, der havde anbefalet, at TV ØST skulle komme forbi Willy og Grethe Iskaus krondiamantbryllup. Blandt andet Vera Sørensen fra Kalundborg.

- Jeg så et indslag for et stykke tid siden med nogen, der havde diamantbryllup, og så tænkte jeg herre gud, det er ingen ting. Vi har lige få en indbydelse til et krondiamantbryllup, siger Vera Sørensen.

Vera Sørensen og hendes mand har været venner med dagens hovedpersoner i 48 år. De mødtes på en ferie i Østrig i 1969, da de boede på samme hotel, og lige siden har de holdt kontakten.

- Jeg synes, Willy og Grethe har levet et liv, vi gerne vil abe efter. Jeg kunne godt tænke mig vore liv lignede deres oppe af dagene, siger Vera Sørensen.

Men hvad er det så, de to gør så godt? Hvad er deres opskrift på at bevare kærligheden i mere end 65 år?

- Det er vores afhængighed af hinanden. Vi er meget bundet af hinanden. Vi kører ingen steder, uden vi er to, fortæller Grethe Iskau.


Nyhedsoverblik