Det bedste ved Ringsted: Her er alle buddene

Hvad er det allerbedste ved Ringsted Kommune? Det er der kommet mange bud på, som du kan læse lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV ØSTs rullende redaktion kører rundt hele sommeren til alle regionens 12 kommuner. Denne gang er vi nået til Ringsted. Byen midt i mulighederne. 

Vi har været i Ringsted i tre dage, hvor vi har været på jagt efter det bedste ved kommunen. 

Her på vores hjemmeside og i den blå postkasse i vores camp ved indgangen af Ringsted Festival har det været muligt at komme med bud på, hvad der er det bedste ved lige netop Ringsted.

Herunder kan du læse de bud, som er kommet ind:

Sct. Bendts Kirke

Kirken er en af landets store middelalderkirker. Den er bygget som en klosterkirke - men det er faktisk også en kongekirke, da en række af middelalderens store, danske konger og dronninger lægger begravet her.

- Smuk kunst og smuk arkitektur. Emmer af historie. Trækker en linje fra fortid til nutid - man mærker sine rødder. Der er gode arrangementer - koncerter og andagter udover gudstjeneste. Gode udenomsarealer til for eksempel madpakke eller en togo-kaffe. Knejser majestætisk over byen, når man kommer ad landevejen sydfra. Et godt sted bare at kunne få en stille stund, skriver Sidsel Transe Munch i sin begrundelse for, hvorfor Sct. Bendts Kirke er det bedste ved Ringsted Kommune.

Middelalderfestivalen

Hvert andet år er der Middelalderfestival i Ringsted - næste gang er i 2018. 

- Jeg er forelsket i middelalderfestivalen, det er sjovt, spændende, lærerigt og så er det hygge over alle grænser. Jeg elsker fortællingen, der hver gang bliver fortalt over weekenden. De mange engagerede mennesker, ridderturneringerne, sværdueller, musikken, ildshows og jeg kunne blive ved. Det er sådan en fantastisk stemning der husere rundt om vores smukke kirke, skriver Isabell Erlandsen.

Se eller gense indslaget fra TV ØSTs sommerserie "Det bedste i regionen" om Ringsted Festival: 

Ringsted Festival er den største kulturelle begivenhed i Ringsted Kommune. Den tiltrækker hvert år 13.000 musikglade gæster.

Bostedet Inge og Sofie Marie 

- På Inge og Sofie Marie bor voksne med brug for stor hjælp i hverdagen. Det er et privat bosted. De har lige åbnet to nye trans på Ærtekildevej og et mere er på vej. Det er fællesskab og rumlighed. 

Sådan skriver Christina Petersen i sin begrundelse.

Benløse Floorball Club

Klubben er netop blevet danmarksmestre. Det er en sport i familie med hockey, hvor man spiller man stave og og en plastikbold med huller i på indendørsbaner.

- De har så mange frivillige, trænere og ildsjæle. Klubben laver mange arrangementer: I maj måned var Benløse Floorball Club værter ved finalekampene i både herre- og dameligaen, og i uge 32 er klubben værter for Floorball Danmarks floorballskole for børn og unge. Og så er der en fantasisk stemning i klubben, skriver Gitte Serup-Sørensen. 

Henrik Værum Høgh skriver:

- Udover at være helt nye danmaksmestre, så har vi gennem flere år domineret ungdomsrækkerne. Tre år i streg er flere af U-rækkerne blevet vundet. Derudover har klubben flere gange stået for landsstævnet for op mod 1.000 ungdomsspillere fra hele landet med stor succes. Sidst men ikke mindst så står klubben for et helt specielt kammeratskab og engagement i lokalmiljøet. Benløse Floorball Club er Ringsteds bedste sportsklub.

Giesegaard 

Godset ved Giesegaard er fra 1705. Derudover er der flere forskellige events, jagt og brændesalg.

- Selve området, skoven, naturen i det hele taget, Giesegaard Slot og alléen til slottet er meget smukt og betagende. Der er vidunderligt hele året rundt - hver årstid har sin charme her, skriver Isabella Erlandsen.

Ringsted Outlet

Danmarks eneste egentlige outlet-by ligger i Ringsted. Her er der 42 mærkevareoutlets og to restauranter. 

- Det giver en hel masse liv i byen, skriver Mads Bybjerg i sin begrundelse for, hvorfor outlettet er det bedste ved Ringsted Kommune.

Morten mener også, at outlettet er et besøg værd.
- Ringsted Outlet har betydet utrolig meget for Ringsted. Det er et trækplaster og har sat byen i en helt ny retning.

Se eller gense det første indslag om det bedste ved Ringsted Kommune: 

\n      

Skema

Skema ligger i et baghus, hvor der er mulighed for firmafester og vinsmagning. Og det er noget, Henrik Haensel synes, er det bedste ved Ringsted.

- Skema er en hyggelig bar i nærheden af Nørretorv. Her er der mulighed for at smage over 140 forskellige flaskeøl. Inden for to år er Skema vokset til "IN" stedet i Ringsted. Her mødes det voksne publikum om aftenen og i hverdagen er hele familien velkommen. Det skal prøves!!!! 

Oplevelsesstien

Ringsted Oplevelsessti er en aktivitetssti på i alt 25 kilometer. Første del af oplevelsesstien blev indviet i 2015. Den anden delstrækning åbnede sidst i oktober 2016, og det fulde stiforløb er færdiggjort til efteråret 2017.

- Smuk natur for alle aldre uanset løb, mountainbike eller en gåtur med hunden i snor, skriver Anette Fog

Vigersted 

Vigersted er en lille landsby nordøst for Ringsted by. Der bor godt 480 indbyggere i landsbyen.

- En lille landsby i det yderste af kommunen hvor der er mange aktiviteter: Skole, børnehave, idrætshal, forsamlingshus, kirke. Så der sker mange ting i vores lille samfund, skriver Kurt Noack.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm 

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm blev indviet den 26. maj 1978. På museet, der er beliggende ved Jystrup trafikerer sporvogne fra København, Odense og Aarhus to sporvejsstrækninger sammen med flere udenlandsske sporvogne.

- Et dejligt museum i naturskønne omgivelser med en masse frivillige, som brænder for at give gæsterne en unik oplevelse, skriver Eilif Ahm-Petersen.

Andre bud: 

  • Skovly Camping
  • Skjoldenæsholm golfklub
  • Piratlegepladsen
  • Lydolfs Is 

 


Nyhedsoverblik