Derfor trækker DF’er sig som formand

Steen Petersen (DF) skrev på Facebook, at spansk politi bør skyde mod migranter. Nu fortæller han, hvorfor trækker sig som formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Steen Petersen (DF) valgte mandag eftermiddag at trække sig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, efter han i et opslag på Facebook opfordrede spansk politi til at skyde mod migranterne, der kommer mod Europa via Middelhavet.

Lokalpolitikeren havde i opslaget på Facebook, som blev lagt ud søndag, underskrevet sig med sin formandstitel, og det faldt flere medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for brystet.

Senere ændrede Steen Petersen sit opslag, så det var ham selv som privatperson – ikke som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, der var afsender. Han endte dog med at slette opslaget fra Facebook.

quote Det eneste, jeg spørger mig selv om hver eneste dag, når jeg arbejder og trækker vejret, det er, hvordan det går med at redde Danmark og Europa fra islamisering

Steen Petersen (DF), Faxe Kommune

Men det førte alligevel til massiv kritik fra flere sider. Blandt andet krævede tre socialdemokratiske medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, at Steen Petersen skulle træde tilbage som formand. Han kom dem dog i forkøbet og trådte tilbage ved dagens møde i udvalget.

Nu fortæller han til TV ØST, hvorfor han i sidste ende valgte at trække sig.

- Jeg valgte at trække mig af hensyn til mit parti, ikke af hensyn til opposition, men af hensyn til mit parti, som så kan indgå i en konstituering og besætte formandsposten i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, siger Steen Petersen. 

- Det er ikke livsafgørende for mig at være formand for et eller andet udvalg, den politiske kamp, som jeg kæmper, kan kæmpes i et udvalg eller udenfor et udvalg, den kan kæmpes hvor som helst. 

sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag
sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag

Hvad er det for en kamp, du kæmper?

- Det er en kamp mod masseindvandring, svarer Steen Petersen.

Er blevet politianmeldt

Er det en opfordring fra DF-toppen, der har gjort, at du trækker dig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune?

- Nej, jeg har fået en opfordring til det, fordi flertallet i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune ville af med mig som formand. Så for at hjælpe Dansk Folkeparti med at komme ud af den her situation.

fra_cng3_180827_1412273.jpg
Læs også
DF’er opfordrede til at skyde migranter: - Jeg har intet imod at give Spanien et godt råd
fra_cng3_180827_1412273.jpg
Læs også
DF’er opfordrede til at skyde migranter: - Jeg har intet imod at give Spanien et godt råd

Du er blevet politianmeldt af Jytte Høi Hammer fra Lundby, der fandt dit opslag ved at surfe på Facebook. Hvordan forholder du dig til politianmeldelsen?

- Det har jeg ikke sved på panden over, jeg synes, det er en pjattet anmeldelse, som man ikke får noget ud af. Det er jo ikke forbudt at sige sin mening i et Facebook-opslag i Danmark, så det kommer der ikke noget ud af, svarer Steen Petersen.

Flere regionale og landsdækkende medier har dækket historien om i dag. Hvordan har du oplevet den store opmærksomhed?  

- Det eneste, jeg spørger mig selv om hver eneste dag, når jeg arbejder og trækker vejret, det er, hvordan det går med at redde Danmark og Europa fra islamisering, svarer Steen Petersen.


Nyhedsoverblik