Derfor fløj der droner over Ringsted i nat

Flere har i nattetimerne bemærket en drone svæve rundt i Ringsted Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere brugere på Facebook har undret sig over sære lysglimt og en let brummen på himlen i aften- og nattetimerne over Ringsted Kommune.

Støjen stammer fra droner, som siden den 10. december har svævet rundt i den midtsjællandske kommune.

Det er Ringsted Fjernvarme, som har indsat dronerne i jagten på lækager på kommunens fjernvarmenet. Dronerne termofotograferer områder, hvor der kan være vandspild. Indsatsen begyndte mandag den 10. december klokken og ventes at strække sig over 14 dage, hvis vejret tillader det.

quote Som beboer vil I muligvis kunne høre en svag brummen, når dronen passerer

Ringsted Fjernvarme

Dronen flyver i cirka 100 meters højde fra klokken 23.00 til den efterfølgende morgen cirka klokken 06.00, og Ringsted Fjernvarme fået godkendelse af Midt- og Vestsjællands Politi til at flyve med droner i aften- og nattetimerne.

Tager ikke billeder

Det er Drone Systems, som er entreprenør på opgaven, og ifølge Ringsted Fjernvarme bliver der ikke taget billeder fra dronen.

- Som beboer vil I muligvis kunne høre en svag brummen, når dronen passerer, og der vil også være lysglimt fra dronen. Det er vigtigt at påpege at der ikke tages billeder fra dronen, der måles kun varmeudvikling fra jorde, skriver Ringsted Fjernvarme på sin hjemmeside.

Oplevede stort vandspild

I foråret oplevede Ringsted Fjernvarme et vandspild på mere end 20 kubikmeter i døgnet, hvor der blev fundet tre brud. Men nu er Ringsted Fjernvarmes vandspild reduceret til 10 kubikmeter i døgnet.

- Indsatsen har tidligere været foretaget med termofotografering, hvor vi fysisk har kørt udvalgte strækninger igennem i bil. Disse metoder dækker dog typisk kun 50-70 procent af den samlede ledningstrace, skriver Ringsted Fjernvarme på sin hjemmeside.

Områder, som er svært tilgængelige, bliver ikke termograferet. Indsats med dronen skal give Ringsted Fjernvarme et bedre billede af vores lækager.


Nyhedsoverblik