Billister sparer 46 kroner over Storebæltsbroen

Hvis finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti bliver stem igennem, så bliver det billigere at krydse Storebæltsbroen fra 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden længe behøver du ikke betale nær så meget for billetten over Storebæltsbroen.

Fredag aften fik regeringen og Dansk Folkeparti forhandlet finansloven for 2018 på plads, hvor der blev plads til en prisnedsættelse på 15 procent fra den 1. januar 2018. Det oplyser Sund & Bælt Holding A/S.

Aftalen skal dog lige stemmes igennem folketinget først.

Og det stopper ikke her med lavere billetpriser. For fra den 1. januar 2023, når udbygningen af den Vestfynske motorvej ventes at stå færdig, bliver priserne sat yderligere ned, så den samlede prisnedsættelse bliver 25 procent.

Trafikken mellem Sjælland og Fyn forventes ifølge Sund & Bælt Holding A/S at stige med op til 4.500 køretøjer i døgnet, når de lavere priser træder i kraft.

Så for at sikre en effektiv trafikafvikling i betalingsanlægget gives den lavere pris derfor til personbiler, der benytter automatisk betaling som BroBizz. For lastbiler og busser gives den lavere pris på 15 procent fra den 1. januar til alle kunder.

Billigere end i 1998

De omkring 700.000 kunder, der allerede har en BroBizz og en aftale med Storebælt, får rabatten automatisk fra den 1. januar, når de benytter BroBizz til betaling på Storebælt. Fra april får kunder i personbil desuden mulighed for automatisk betaling via nummerpladegenkendelse.

Den reducerede pris bliver 193,80 kroner for en almindelig personbil. Det betyder rent faktisk, at en enkelttur i personbil koster mindre, end da Storebæltsbroen åbnede i 1998, hvor prisen var 210 kroner. 

img_9360.jpg
Læs også
Lavere pris over Storebælt kan sende 40 procent af godset ud på vejene
img_9360.jpg
Læs også
Lavere pris over Storebælt kan sende 40 procent af godset ud på vejene

For kunder med en pendleraftale reduceres prisen til 2.560 kroner. Der betyder, at du kan lade 64 kroner blive i pengepunge pr tur ved 20 dobbeltture om måneden. Efter befordringsfradrag kommer prisen ifølge Sund & Bælt Holding A/S ned på cirka 31 kroner.

For kunder, som betaler kontant eller med kort, fastholdes priserne næste år på samme niveau som i 2017. Rabatprodukter på Storebælt er fremover knyttet til automatisk betaling og kan derfor ikke opnås med kort- eller kontantbetaling.

Den ventede takstnedsættelse over Storebælr gælder ifølge Finansministeriet også for persontog og vil være på 25 procent.


Nyhedsoverblik