Den store rejseweekend på vej: Læs de gode råd her

Sommerferien udløser en travl rejseweekend på vejene i vores region - her kan du se, hvornår det er værst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skolernes sommerferie ligger lige om hjørnet. Det betyder hygge, samvær og ikke mindst kan det betyde trafikal kaos på vejene.

Hvis du har planer om at skulle på farten lørdag, så kunne det være en idé at omlægge dine rejseplaner, for hele dagen forventes der lange køer og forsinkelser.

Især vejene, der fører til færgelejet i henholdsvis Rødby, Gedser og Sjællands Odde tegner til at blive trafikkeret.

Værst vil det formentlig stå på i perioden mellem klokken 9:00 og 14:00, men også fredag eftermiddag særligt i perioden mellem klokken 14:00 og 18:00 vil det måske se en anelse sort ud på vejene.

- Det bygger på trafiktællinger, erfaringer og de trafikale konsekvenser, der er med vejarbejde, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, Mette Nedergaard.

Sydpå

Hvis man skal sydpå i løbet af weekenden og vil undgå den allerværste trafik, lyder anbefalingen:

- Tag afsted fredag aften. Spis aftensmaden hjemmefra og kør derefter og ellers meget tidligt lørdag morgen, siger Mette Nedergaard. 

090415_vejarbejde.jpg
Læs også
Stort asfaltarbejde går i gang på travl motorvej midt i ferietrafik
090415_vejarbejde.jpg
Læs også
Stort asfaltarbejde går i gang på travl motorvej midt i ferietrafik

Desuden skal man være opmærksom på, at Tyskland har indført midlertidig grænsekontrol på vej ind i landet på grund af G-20 topmødet i Hamburg.

Mette Nedergaard opfordrer folk, der skal ned gennem Europa, til at holde sig opdateret på FDM’s hjemmeside.

Molslinjen

Hvis man skal med Molslinjen fra Sjællands Odde, må man påregne ekstra køretid.

For udover, at Vejdirektoratet forventer et stort pres på rute 21, så vil de, der kører over Roskilde formentlig opleve tæt trafik i netop Roskilde på grund af Roskilde Festivalen, som begynder lørdag.

Københavns Lufthavn

Hvis man kommer fra vores sendeområde – altså syd fra og skal til Københavns Lufthavn, så skal man også påregne ekstra tid på ruten.

- Vores erfaring viser, at der kan komme kø på Køge Bugt Motorvejen. Her er det også lørdag, der vil blive mest trafikal, siger Metter Nedergaard.

Lørdag aften starter der desuden yderligere mere vejarbejde, som er en omlægning af det, der er gang i i forvejen på Køge Bugt Motorvejen. Vejarbejdet vil ske i begge retninger, hvor der vil være tre spor i hver retning mod de fire, der normalt er.

Hold afstand

For at være forberedt på kødannelser og ekstra ventetid, så opfordrer Vejdirektoratet, at man sørger for solbriller og rigeligt med væske til turen.

- Og det bedste man kan gøre er at benytte vores hjemmeside inden afrejse og holde god afstand, så vi undgår uheld. Uheldene er nemlig med til at sætte prop i trafikken, siger Metter Nedergaard.

Man kan følge de nyeste trafikmeldinger og akutte henvendelser i Danmark på hjemmesiden www.trafikinfo.dk. 


Nyhedsoverblik