Den bedste Elvis-sanger hedder Keld

70-årige Keld Sand har vundet en pris i USA for sin gengivelse af en Elvis-sang

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er åbenbart ikke langt fra Graceland i Memphis til Faxe Ladeplads. Elvis lever i hvert fald videre på det sjællandske. 70-årige Keld Sand har nemlig vundet en pris for sin fortolkning af sit yndlings Elvis-nummer.

- Det er fantastisk. Nu er jeg en mand på 70 år, man kan forstå, hvis en på 25 år vandt prisen. Men ikke en på min alder. Jeg kan slet ikke forstå det, lyder det fra en begejstret Keld Sand.

Knap 60 år med Elvis

Siden Keld Sand fik sin første guitar som 13-årig, har han sunget Elvis-sange. Særligt én sang har sat sig fast.

- "I want you, I need you, I love you" har altid betydet noget særligt for mig. Jeg har spillet den siden 1960, og jeg er ikke blevet træt af den endnu.

Det var netop hans gengivelse af den sang, der faldt i dommernes smag og indbragte ham prisen The Akademia Music Awards.

- Pludselig fandt jeg en mail fra dem. Jeg tænkte, det må da være en drøm. Og en af de rigtig gode drømme, fortæller Keld Sand.

Men det var ikke en drøm. Et dommerpanel bestående af seks dommere fra amerikanske pladeselskaber udvalgte sangeren fra Faxe Ladeplads som vinder.

- Det er et kæmpe skulderklap. Det betyder, at jeg stadig har noget at byde på.

Nu håber Keld Sand, at prisen vil bringe noget med sig.

- Nu håber jeg, at min tredje ungdom starter med en masse Elvis og Rock and Roll, forhåbentligt får jeg lov til at optræde, slår den glade vinder fast.


Nyhedsoverblik