Vrede borgere i Holbæk demonstrerer mod nedskæringer

Sammenslutningen Allicance-DK har indkaldt til samlet protest mod offentlige besparelser torsdag eftermiddag. Blandt andet er der varslet demonstration i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 41 kommuner i landet vil offentligt ansatte og andre torsdag eftermiddag protestere mod nedskæringer.

Holbæk er et af de steder, hvor fagforeninger og partier har indkaldt til en demonstration.

Foran rådhuset vil ansatte, der er organiseret i LO, FOA, Dansk Lærerforening og andre, demonstrere deres utilfredshed med varslede besparelser til næste år. Her skal Holbæk Kommune spare 204 millioner kroner.

"Forsvar velfærden"

Lige nu har over 100 på Facebook meldt, at de vil dukke op til demonstrationen foran rådhuset.

- Vi synes, det er forkert og unødvendigt at spare på serviceydelserne. Der er mange andre ting, man i stedet kunne gøre: Hæve skatte, bruge af kassebeholdning eller spare andre steder. I hvert fald gøre noget andet end det her, mener Laust Davidsen, som er Velfærdsalliance-DKs medarrangør af demonstrationen og samtidig medlem af Enhedslisten i Holbæk.

Medarrangøren forklarer, at deltagerne ikke nødvendigvis har en enslydende holdning til, hvordan det økonomiske problem i stedet skal løses. Det, de har til fælles, er, utilfredsheden med nedskæringerne generelt.

quote Vi synes, det er forkert og unødvendigt at spare på serviceydelserne.

Laust Davidsen

Alle landets demonstrationer bliver afholdt under overskriften "Forsvar velfærden".

Borgmester Søren Kjærsgaard (Venstre) vil ikke være til stede på rådhuset under demonstrationen.

-Jeg har ikke fået nogen invitation, men jeg har da set på diverse sociale medier, at Velfærdsalliancen, som tager rundt i landet og laver demonstrationer, vil komme til Holbæk. Og de er velkomne. Deres formål er jo legitimt - at skabe bedre forhold for deres medlemmer, siger han.

Vil ændre byrådsflertal

I Holbæk har medarrangøren en klar idé om, hvad de gerne vil opnå ved demonstrationen.

- Beslutningen om budgettet og besparelserne står og falder med flertallet i byrådet. Og det er det, som vi håber at kunne ændre på, forklarer Laust Davidsen.

Søren Kjærsgaard mener dog, at man her i forvejen gør, hvad man kan.

- Der er ikke nogen, der er mere ærgerlige over besparelserne end byrådet. Men vi er nødt til at gå kritisk til opgaven og få dækket udgifterne. Jeg synes, kritikken er forfejlet, for der er ingen, der mere end os, vil sørge for at besparelserne rammer blidest muligt, siger borgmesteren.

Ud over demonstrationen i Holbæk, er der også varslet protestaktioner i Asnæs, Holbæk, Store Heddinge, Faxe, Ringsted, Sorø og Slagelse. 


Nyhedsoverblik